Test Συνεργείων
Τι δεν σας έχουν πει
Short Videos
Τι μπαταρίες αναμένουμε στο μέλλον;
3 ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΕΣ »

Τι μπαταρίες αναμένουμε στο μέλλον;

Διαβάστηκε από 6171 αναγνώστες - 23/6/2022

Τα ηλεκτρικά αυτοκίνητα έχουν ακόμα μεγάλο περιθώριο αύξησης της αυτονομίας τους. Τι περιμένουμε να δούμε στο μέλλον στο τομέα των μπαταριών? Πολλές νέες τεχνολογίες είναι υπό συζήτηση. Ένας ειδικός εξηγεί τη λειτουργία τους και πότε θα τις δούμε σε αυτοκίνητα παραγωγής.

Μπαταρίες ηλεκτρονικών που υπόσχονται τέλος στο άγχος της αυτονομίας

Δεν περνάει πάνω από μια εβδομάδα χωρίς να παρουσιαστούν νέες τεχνολογίες στις μπαταρίες, που ισχυρίζονται αυτονομία άνω των χιλίων χιλιομέτρων κι  αστραπιαίους χρόνους φόρτισης. Πολλές από αυτές υπόσχονται ότι θα βρουν γρήγορα εφαρμογή σε αυτοκίνητα παραγωγής, αλλά χάνονται σε σύντομο διάστημα από το προσκήνιο, όπως η NanaFlowCell κι η μπαταρία Ηummingbird. Η αλήθεια είναι ότι ακόμα δεν έχει βρεθεί η μπαταρία που θα αλλάξει άρδην το ρου των ηλεκτρικών. Πάμε να δούμε τα μέχρι τώρα δεδομένα!

Κοινοποίησέ το »
Σχολίασέ το »

Η μπαταρία λιθίου κλείνει 30 χρόνια ζωής

Η ιστορία δείχνει ότι οι καινοτομίες γύρω από την ηλεκτροχημεία χρειάζονται χρόνο για να εξελιχτούν και να «ενηλικιωθούν». Πάρτε για παράδειγμα την μπαταρία ιόντων λιθίου που χρησιμοποιείται κατά κόρον στα ηλεκτρικά αυτοκίνητα. Έκανε την εμφάνιση της πριν 30 χρόνια, όταν η Sony παρουσίασε την πρώτη εμπορική εφαρμογή σε βιντεοκάμερα κι από τότε συνέχεια εξελίσσεται. Σίγουρα οι διαφορές στις απαιτήσεις ανάμεσα σε μια κάμερα κι ένα αυτοκίνητο είναι γιγαντιαίες, αλλά έχουν τα ίδια βασικά στοιχεία, που αφορούν τη διάρκεια ζωής, την ασφάλεια, την απόδοση και φυσικά το κόστος. Ένα κόστος που σύμφωνα με τις αρχές μάρκετινγκ, όσο αυξάνεται κι αυτοματοποιείται η παράγωγη, πέφτει.
 

Ακολουθήστε το Αutoagora στο Google News. Bρείτε όλες τις ειδήσεις
Σχολιάστε