Test Συνεργείων
Τι δεν σας έχουν πει
Short Videos
Tι παιδικό κάθισμα αυτοκίνητου να διαλέξω;
4 ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΕΣ »

Tι παιδικό κάθισμα αυτοκίνητου να διαλέξω;

27/9/2022

H ασφάλεια του παιδιού σας είναι το παν. Γι αυτό το λόγο η επιλογή ενός παιδικού καθίσματος αυτοκινήτου είναι κύριας σημασίας και θα πρέπει να παίρνεται μετά από σοβαρή και λεπτομερής έρευνα ώστε να καλύπτει τις ανάγκες του παιδιού, αλλά και να είναι κατάλληλα πιστοποιημένο.

Το παιδικό κάθισμα αυτοκινήτου είναι μια από τις πιο βασικές αγορές που πρέπει να κάνουν οι νέοι γονείς. Σύμφωνα με το νόμο 2696 του 1997 άρθρα 12(παρ.5) και 33(παρ2), για τη μεταφορά παιδιών ηλικίας μικρότερης των 12 ετών με αυτοκίνητο είναι υποχρεωτική η χρήση ειδικών μέσων συγκράτησης και προστασίας, όπως καθισμάτων, ζωνών ασφαλείας κ.λπ., ενώ απαγορεύεται η κατάληψη θέσης παραπλεύρως τoυ oδηγoύ, από παιδιά ηλικίας μικρότερης των δώδεκα (12) ετών, εφόσον δεν συγκρατούνται με εγκεκριμένο σύστημα συγκράτησης κατάλληλο για την ηλικία, το ύψος και το βάρος τους. Αν και σύμφωνα με έρευνες το παιδικό κάθισμα μειώνει τον κίνδυνο θανάτου σχεδόν κατά 80%, μέχρι και πριν λίγα χρόνια μόνο 1 στις 4 οικογένειες αγόραζε το κατάλληλο κάθισμα για τα παιδία τους.

Ευτυχώς το τελευταίο διάστημα λόγω της σωστής ενημέρωσης και πληροφόρησης που γίνεται μέσω των αρμόδιων φορέων, οι νέοι γονείς είναι πιο ευαισθητοποιημένοι γύρω από την ασφάλεια των παιδιών του μέσα στο αυτοκίνητο και προβαίνουν στην αγορά καθίσματος. Τι πρέπει να προσέξεις όταν αγοράζεις ένα παιδικό κάθισμα;
 

Κοινοποίησέ το »
Σχολίασέ το »

Τι πιστοποιήσεις πρέπει να έχει το παιδικό κάθισμα;

Το πρώτο που πρέπει να κοιτάξουν οι γονείς είναι αν το παιδικό κάθισμα πληροί τις προδιαγραφές του ευρωπαϊκού προτύπου ECE R44/04 ή του νεότερου UN/ECE R/129, γνωστό και ως I-SIZE. Το πρώτο είναι το βασικό πρότυπο ασφαλείας καθισμάτων αυτοκινήτου για την Ευρώπη, κατηγοροποιείται με το βάρος του παιδιού, αφορά καθίσματα που τοποθετούνται τόσο με το σύστημα των 3 ζωνών, όσο και με ISOFIX κι είναι δοκιμασμένο σε συνθήκες μετωπικής και οπίσθιας σύγκρουσης. Το νέο I-SIZE κατηγοριοποιεί τα καθίσματα σύμφωνα με το ύψος του παιδιού, αφορά μόνο συστήματα ISOFIX, είναι η πρώτη τυποποιημένη διαδικασία για πλευρική σύγκρουση κι έχει πιο αυστηρά κριτήρια  όσο αφορά τραύματα στο κεφάλι και την πίεση στην κοιλιακή χώρα που εξασφαλίζουν καλύτερη προστασία του παιδιού.
 

Ακολουθήστε το Αutoagora στο Google News. Bρείτε όλες τις ειδήσεις
Σχολιάστε