Test Συνεργείων
Τι δεν σας έχουν πει
Μικρά SUV | Μικρά | Electric
Το νέο έμβλημα της Porsche είναι γεγονός

Το νέο έμβλημα της Porsche είναι γεγονός

1/6/2023

Το νέο έμβλημα της Porsche χρειάστηκε 3 χρόνια για να δημιουργηθεί και πλέον είναι έτοιμο για την 75η επέτειο της εταιρείας, ενώ θα αρχίσει να κοσμεί τα καπό των μοντέλων από τα τέλη του 2023.

Mε νέο σήμα η Porsche από το τέλος του 2023

Τα τελευταία χρόνια όλo και περισσότερες αυτοκινητοβιομηχανίες «πειράζουν» τα λογότυπα τους, κάνοντας τα πιο σύγχρονα και δίνοντας τους μια φρεσκάδα χωρίς όμως να χάνουν, τις περισσότερες φορές, τη σύνδεση με το παλιό. Μετά την BMW, την Citroën, την Dacia, την Kia, την Opel, την Peugeot, την Renault και την VW ήρθε και η σειρά της Porsche που αν και  χρειάστηκε 3 χρόνια για να εκσυγχρονίσει το έμβλημα της, με την πρώτη ματιά εξακολουθεί να μοιάζει σαν δυο σταγόνες νερό με το προηγούμενο.
 

Κοινοποίησέ το »
Σχολίασέ το »

Το νέο λογότυπο της Porsche θυμίζει το παλιό

Βέβαια αυτός ήταν κι ο αρχικός σκοπός της εταιρείας, διότι η αξία της αναγνωρισιμότητας ενός λογότυπου είναι ζωτικής σημασίας. Το τι μπορεί να πάει λάθος σε μια ριζική ανανέωση ενός σήματος, το έδειξε η Kia. To 2022,η κορεάτικη αυτοκινητοβιομηχανία άλλαξε το κλασικό οβάλ έμβλημα της με σύγχρονα γράμματα και παρόλο που σαν ιδέα ήταν αρκετά έξυπνη, ο περισσότερος κόσμος έψαχνε να βρει ποια είναι η καινούργια μάρκα αυτοκινήτων με το όνομα ΚΝ. Για να αποφευχθεί ένα παρόμοιο πρόβλημα, η ομάδα σχεδίαση της Porsche αφιέρωσε πολύ χρόνο, αλλά το νέο σήμα ήρθε πάνω στην ώρα για την 75η επέτειο της εταιρείας.                        
 

Τι νέο έχει το καινούργιο έμβλημα της Porsche

Οι διαφορές με το «παλιό» έμβλημα γίνονται αντιληπτές μόνο με μια πιο προσεκτική ματιά. Το σήμα έχει φαρδύνει ελάχιστα στο πάνω μέρος και έχει αδυνατίσει στο κάτω μέρος, ενώ τα όνομα της Porsche έχουν προσαρμοστεί και ενσωματωθεί στη χρυσή επιφάνεια, γεγονός που το κάνει να φαίνεται πιο επιβλητικό και πολύτιμο. Ο τόνος του χρυσού είναι πιο διακριτικός και ο διαχωρισμός των πεδίων είναι πλέον πιο ομοιόμορφος. Η πιο εντυπωσιακή διαφορά, ωστόσο, είναι η τρισδιάστατη κυψελοειδής δομή των κόκκινων επιφανειών, οι οποίες έρχονται σε δύο διαφορετικές αποχρώσεις, ενώ πλέον πάνω από το άλογο αναγράφεται η λέξη «Stuttgart» με μαύρα γράμματα και τα κέρατα είναι λεπτότερα.
 

Θα τοποθετηθεί πρώτη φορά στη νέα Panamera

Επιπλέον, οι 2D και 3D εκδοχές του λογότυπου της Porsche θα ευθυγραμμιστούν με την ανανεωμένη εμφάνιση και για πρώτη φορά θα τοποθετηθεί στη νέα Panamera, στο τέλος του 2023. Όλα τα υπόλοιπα μοντέλα θα ακολουθήσουν διαδοχικά.
 

Δεν είναι η πρώτη φορά που αλλάζει το έμβλημα της Porsche

Παρεμπιπτόντως, αυτός δεν είναι ο πρώτος επανασχεδιασμός του σήματος. Μετά την εισαγωγή του το 1952 στο τιμόνι της Porsche 356, το έμβλημα εκσυγχρονίστηκε το 1954, το 1963, το 1973, το 1994 και πιο πρόσφατα το 2008. Αξίζει να σημειωθεί ότι όλα τα παραπάνω λογότυπα είναι διαθέσιμα προς πώληση από την Porsche Classic, ώστε οι κάτοχοι παλαιότερων και ιστορικών μοντέλων να μπορούν να διαλέξουν το σωστό χρονολογικά σήμα για το όχημα τους.
 

H Porsche ανανέωσε το έμβλημα της και ψάχνουμε τις διαφορές!
3 χρόνια δουλειάς και για να δεις τις αλλαγές πρέπει να το κοιτάξεις προσεχτικά!
Ήθελε να αποφύγει το «φιάσκο» της ΚΙΑ, που πλέον πολλοί τη διαβάζουν ΚΝ.
Θα τοποθετηθεί για πρώτη φορά στη νέα Panamera.
Εσύ βλέπεις τις διαφορές ;