Μικρά SUV | Μικρά | Οικογενειακά SUV | Premium | Electric
Το πρώτο ηλεκτρικό ταξί Mercedes EQB στην Ελλάδα είναι γεγονός

Το πρώτο ηλεκτρικό ταξί Mercedes EQB στην Ελλάδα είναι γεγονός

Διαβάστηκε από 1831 αναγνώστες - 1/2/2023

Μέσα στις επόμενες μέρες στους δρόμους της Αθήνας θα κυκλοφορεί το πρώτο ηλεκτρικό ταξί Mercedes EQB. Η ηλεκτροκίνηση τελικά μπαίνει όλο και πιο πολύ στην καθημερινότητα μας.

H αμιγώς ηλεκτρική Mercedes EQB πλέον και ταξί

Ηλεκτρικά ταξί ήδη κυκλοφορούν στην Ελλάδα, αλλά ηλεκτρικό ταξί Mercedes EQB υπάρχει (ακόμα) μόνο ένα κι ετοιμάζεται να βγει σύντομα στους δρόμους.
 

Κοινοποίησέ το »
Σχολίασέ το »

Πάνω από 500 χλμ αυτονομία

Ο ιδιοκτήτης του εγκατέστησε χθες (31/1) το ταξίμετρο και τη ταμειακή μηχανή, ενώ μέσα στις επόμενες μέρες θα λάβει και τις πινακίδες κυκλοφορίας. Σύμφωνα με πληροφορίες το συγκεκριμένο Mercedes EQB έχει αυτονομία, με μόνιμα αναμμένο τον κλιματισμό, πάνω από 500 χλμ (μετρημένη σε πραγματικές συνθήκες) και χρειάζεται 4 με 5 ώρες σε wallbox για μια πλήρη φόρτιση.
 

Κόστισε όσο συμβατικό μοντέλο

Η αρχική τιμή του μοντέλου άγγιζε τα 58.000 ευρώ, αλλά χάρη στην κρατική επιδότηση και την απόσυρση του παλιού ταξί, το κόστος μειώθηκε κατά 22.500 ευρώ.  Αν αναλογιστούμε τις εντυπώσεις που μας άφησε η Mercedes EQB κατά τη διάρκεια της δοκιμή της, τότε είμαστε σίγουροι ότι οι τυχεροί επιβάτες που θα βρεθούν στο πίσω κάθισμα θα δουν την ηλεκτροκίνηση με άλλο μάτι.
 

Μπορείς να μάθει περισσότερα για το συγκεκριμένο μοντέλο διαβάζοντας τόσο τη δοκιμή της «απλής» Mercedes EQB 250, όσο και της πληθωρικής EQB 300 4MATIC.
 
 

Ο ιδιοκτήτης πλήρωσε 22.500 ευρώ λιγότερα για την αγορά του λόγω επιδοτήσεων!
Με αυτονομία 500 χλμ και χωρίς να κλείσει στιγμή ο κλιματισμός.
Χρειάζεται λιγότερο από 5 ώρες για να φορτίσει.
Μέσα στις επόμενες μέρες θα κυκλοφορεί στους δρόμους της Αθήνας.
Πως σου φαίνεται που κυκλοφορούν όλο και περισσότερα ηλεκτρικά ταξί;

Ακολουθήστε το Αutoagora στο Google News. Bρείτε όλες τις ειδήσεις
Σχολιάστε