Μικρά SUV | Μικρά | Οικογενειακά SUV | Premium | Electric
Toyota Corolla Cross με 197 PS: Γιατί «καίει» 5,7 λτ./100 χλμ.;
3 ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΕΣ »

Toyota Corolla Cross με 197 PS: Γιατί «καίει» 5,7 λτ./100 χλμ.;

Διαβάστηκε από 1208 αναγνώστες - 1/3/2023

Με την νέα Toyota Corolla Cross είδαμε για πρώτη φορά την 5η γενιά υβριδικής τεχνολογίας που φημίζεται για την μεγάλη οικονομία καυσίμου και την δυναμική οδηγική αίσθηση. Πώς τα καταφέρνει;

Από το υβριδικό Prius, στην Corolla Cross με τα 197 άλογα

Την έχουν αποκαλέσει «μαμά» της υβριδικής τεχνολογίας. Από το λανσάρισμα του πρώτου υβριδικού μαζικής παραγωγής Prius (1997), μέχρι το best-seller της αυτοκίνησης Corolla, η Toyota είναι πρωτοπόρος όσον αφορά την αυτοφορτιζόμενη κίνηση. Με 5 διαφορετικές γενιές υβριδικών τεχνολογιών την τελευταία 25ετία, η ιαπωνική φίρμα θέτει προτεραιότητα την μειωμένη κατανάλωση καυσίμου.
 
Πλέον, στο παιχνίδι «μπαίνουν» και οι επιδόσεις. Για παράδειγμα, στην νέα Toyota Corolla Cross που κυκλοφορεί στην ελληνική αγορά, η ιπποδύναμη έχει φτάσει στα 197 άλογα αλλά η κατανάλωση μένει «καρφωμένη» στα 5 λτ./100 χλμ.! Πάμε, λοιπόν, να δούμε τι διαφορετικό λανσάρει η 5ης γενιάς υβριδική τεχνολογία που φέρνει μειωμένη κατανάλωση, χαμηλότερες εκπομπές ρύπων αλλά και αναβαθμισμένη οδηγική αίσθηση ταυτοχρόνως.


Στην EV Mode λειτουργία κίνησης, η Corolla Cross πηγαίνει αμιγώς ηλεκτρικά και «ρίχνει» ακόμη περισσότερο την κατανάλωσή της.

Στην EV Mode λειτουργία κίνησης, η Corolla Cross πηγαίνει αμιγώς ηλεκτρικά και «ρίχνει» ακόμη περισσότερο την κατανάλωσή της.

Κοινοποίησέ το »
Σχολίασέ το »

Τι διαφορετικό υπάρχει στην 5η γενιά υβριδικής τεχνολογίας; στο 5ης γενιάς υβριδικό σύστημα

Το παρών δίνουν και πάλι οι 4κύλινδροι ατμοσφαιρικοί κινητήρες, 1,8 και 2,0 λίτρων. Στην πρώτη περίπτωση έχουμε αύξηση απόδοση ισχύος στα 140 άλογα (+15%), ενώ στην δεύτερη θα φτάνει τα 197 άλογα (+8%). Για να συμβεί αυτή η αναβάθμιση απόδοση γίνονται ορισμένες τροποποιήσεις. Πρώτα από όλα, θα υπάρχουν εξαρτήματα μικρότερου βάρους, τα οποία ωστόσο θα είναι πιο συμπαγή. Έτσι, συμβάλλουν στο να διατηρείται η αποδοτικότητα παράλληλα με την αύξηση ισχύος. Το νέο σύστημα θα περιλαμβάνει μία νέα μονάδα ελέγχου ισχύος (PCU) η οποία θα περιορίζει τις ηλεκτρικές απώλειες και θα διατηρεί σε υψηλά επίπεδα την αποδοτικότητα του καυσίμου. Συν τοις άλλοις, θα έχει πιο αθόρυβη λειτουργία, ενώ στην AWD-i Toyota Corolla Cross ενσωματώνει την πίσω PCU, εξοικονομώντας επιπλέον χώρο και βάρος.
 
Η μονάδα ελέγχου βρίσκεται τοποθετημένη ακριβώς πάνω από μία νέα μονάδα κιβωτίου ταχυτήτων/διαφορικού e-CVT. Και σε αυτή την περίπτωση έχουν χρησιμοποιηθεί νέα υλικά, για αυτό και το κιβώτιο είναι κατά 15% ελαφρύτερο από ό,τι πριν. Συν τοις άλλοις, χρησιμοποιείται λιπαντικού χαμηλού ιξώδους το οποίο περιορίζει τις εσωτερικές τριβές και αναβαθμίζει συνολικά την απόδοση.

Για αυτό είναι η «μαμά» των υβριδικών
 
Έχει 197 άλογα και «καίει» 5,7 λτ./100 χλμ.
Ισχύς x6 για τον πίσω ηλεκτροκινητήρα της 4κίνησης
Έχασε βάρος αλλά κέρδισε έξτρα απόδοση η μπαταρία
Τα τρία κέρδη με την νέα υβριδική τεχνολογία

Toyota και ξερό ψωμί στα υβριδικά ή Honda και τους άλλους που έρχονται;

Ακολουθήστε το Αutoagora στο Google News. Bρείτε όλες τις ειδήσεις
Σχολιάστε