Test Συνεργείων
Τι δεν σας έχουν πει
Short Videos
Volkswagen: Νέο ειδικό τμήμα για ηλεκτρικά αυτοκίνητα

Volkswagen: Νέο ειδικό τμήμα για ηλεκτρικά αυτοκίνητα

19/9/2022

Η Volkswagen προχώρησε στη δημιουργία ενός ειδικού τμήματος για την ανάπτυξη και εξέλιξη των ηλεκτρικών και αυτόνομων μοντέλων της.

Ένα νέο τμήμα δημιουργήθηκε από την Volkswagen, ειδικά για την ανάπτυξη ηλεκτρικών και αυτόνομων αυτοκινήτων. Το όνομα αυτού, «New Mobility».

Το τμήμα «New Mobility» θα αναλάβει την ευθύνη των ηλεκτρικών μοντέλων ID και όσα ηλεκτρικά αναμένεται να έρθουν στο μέλλον πάνω στην νέα αρχιτεκτονική πλατφόρμα SSP, που έχει εξελιχθεί ειδικά για τα ηλεκτρικά μοντέλα του ομίλου.
 

Κοινοποίησέ το »
Σχολίασέ το »

Στα σκαριά το project Trinity

Το νέο τμήμα αναμένεται να αναλάβει το project Trinity της VW, το μοντέλο παραγωγής του οποίου θα αποτελέσει την ηλεκτρική ναυαρχίδα της Volkswagen. Η ίδια η εταιρεία είχε αναφέρει παλαιότερα πως το 2026 θα κυκλοφορήσει στην παραγωγή ένα αμιγώς ηλεκτρικό σεντάν με αυτονομία Επιπέδου 4. Το συγκεκριμένο επίπεδο θα έχει τη δυνατότητα στις περισσότερες περιπτώσεις, να οδηγεί χωρίς την ανθρώπινη βοήθεια.  
 

Θα αναπτύξει το 4ο Επίπεδο Αυτόνομης Οδήγησης

Διευθυντής του «New Mobility» θα αναλάβει ο Thomas Ulbrich, ο οποίος έχει 30ετή καριέρα στον γερμανικό όμιλο και αυτή την στιγμή, είναι ο επικεφαλής ανάπτυξης της εταιρείας. Πέρα από την καρέκλα του διευθυντή, ο Ulbrich θα έχει και μία θέση στο εποπτικό συμβούλιο της μονάδας λογισμικού της VW, τη Cariad. Απώτερος σκοπός του, να βελτιώσει του δεσμούς της Cariad με το τμήμα ανάπτυξης των Γερμανών, του οποίου ηγείται ο Kai Gruenitz. Ο τελευταίος, είχε προηγουμένως τον αντίστοιχο ρόλο στο τμήμα επαγγελματικών οχημάτων, όπου μία από τις αρμοδιότητές του ήταν το ID.Buzz.


Το ηλεκτρικό μέλλον της VW!
Δημιουργεί το ειδικό τμήμα «New Mobility».
Θα αναλάβει την ανάπτυξη των ηλεκτρικών μοντέλων.
Μέσα σε αυτά είναι και το project Trinity, η μελλοντική ηλεκτρική σεντάν ναυαρχίδα.
Θα αναπτύξει και το 4ο Επίπεδο αυτονομίας που θα δούμε το 2026.
Τώρα με την ενεργειακή κρίση πιστεύεις θα αλλάξουν γνώμη και θα γυρίσουμε πάλι στα βενζινοκίνητα/diesel;

 

Ακολουθήστε το Αutoagora στο Google News. Bρείτε όλες τις ειδήσεις
Σχολιάστε