autoagora.gr logo
TEST ΣΥΝΕΡΓΕΙΩΝ ΤΙΜΕΣ LEASING SHORT VIDEOS
ΕΛ.ΑΣ.: 9 μεθυσμένοι οδηγοί ηλεκτρικών πατινιών στην Αθήνα

ΕΛ.ΑΣ.: 9 μεθυσμένοι οδηγοί ηλεκτρικών πατινιών στην Αθήνα

28/8/2026

Έλεγχοι και στους οδηγούς ηλεκτρικών πατινιών από την ΕΛ.ΑΣ.
192 έλεγχοι και δεκάδες παραβάσεις σε 24 ώρες στην Αθήνα
Εντοπίστηκαν 9 μεθυσμένοι οδηγοί
Συνελήφθη ένας οδηγός

autoagora Team

Έλεγχοι και στους οδηγούς ηλεκτρικών πατινιών από την ΕΛ.ΑΣ.

Ειδική τροχονομική εξόρμηση πραγματοποιήθηκε σε ολόκληρο το λεκανοπέδιο της Αττικής, με στόχο την πρόληψη παραβάσεων από οδηγούς ηλεκτρικών πατινιών (Ε.Π.Η.Ο.), αλλά και την ενίσχυση της οδικής ασφάλειας.

Η δράση της Διεύθυνσης Τροχαίας Αττικής πραγματοποιήθηκε από τις πρώτες πρωινές ώρες της 26ης Αυγούστου έως τις πρώτες πρωινές ώρες της 27ης Αυγούστου 2026, με τη συμμετοχή αστυνομικών των Ομάδων Ελέγχου και Πρόληψης Τροχαίων Ατυχημάτων (Ο.Ε.Π.Τ.Α.).

192 έλεγχοι και δεκάδες παραβάσεις σε 24 ώρες στην Αθήνα

Στο πλαίσιο της εξόρμησης διενεργήθηκαν συνολικά 192 έλεγχοι σε οδικές αρτηρίες του λεκανοπεδίου.
 
Από τους ελέγχους προέκυψαν, μεταξύ άλλων:

  • 78 παραβάσεις για μη χρήση προστατευτικού κράνους.
  • 13 παραβάσεις για μη ύπαρξη ή χρήση περιοριστή ταχύτητας.
  • 6 παραβάσεις για παραβίαση ερυθρού σηματοδότη.
  • 5 παραβάσεις για παραβίαση ρυθμιστικών πινακίδων.
  • 3 παραβάσεις για μεταφορά υπεράριθμων επιβατών.
  • 3 παραβάσεις για ανασφάλιστα οχήματα.
  • 1 παράβαση για κίνηση επί του πεζοδρομίου.
  • 1 παράβαση για μη συμμόρφωση σε σήμα τροχονόμου.

Εντοπίστηκαν 9 μεθυσμένοι οδηγοί

Παράλληλα, κατά τη διάρκεια της τροχονομικής δράσης βεβαιώθηκαν συνολικά 9 παραβάσεις για οδήγηση υπό την επήρεια μέθης.
 
Σε μία περίπτωση, μάλιστα, η μέτρηση αλκοόλ ξεπέρασε τα 0,60 mg/l, με αποτέλεσμα η παράβαση να καταγραφεί σε βαθμό πλημμελήματος και ο οδηγός να συλληφθεί.

Συνεχίζονται οι τροχονομικοί έλεγχοι

Όπως επισημαίνεται από τις αρμόδιες αρχές, οι τροχονομικοί έλεγχοι θα συνεχιστούν με αμείωτη ένταση σε ολόκληρο το λεκανοπέδιο, με στόχο την πρόληψη των τροχαίων παραβάσεων και την ενίσχυση της οδικής ασφάλειας.