Test Συνεργείων
Τι δεν σας έχουν πει
Short Videos
Αξίζει ο συναγερμός στο αυτοκίνητο?

Αξίζει ο συναγερμός στο αυτοκίνητο?

Διαβάστηκε από 6096 αναγνώστες - 8/8/2022

Mε τις κλοπές των αυτοκινήτων να έχουν αυξηθεί κατακόρυφα, η ανάγκη τοποθέτηση συναγερμού είναι επιτακτική, ακόμα κι αν έχεις ιδιωτικό χώρο στάθμευσης. Τα συστήματα συναγερμών που κυκλοφορούν πολλά, τι αξίζει να βάλεις όμως?

Σχεδόν 22 χιλιάδες οχήματα κάνουν φτερά κάθε χρόνο, με τους ιδιοκτήτες του να κλαίνε την περιουσία τους και να μπαίνουν «μέσα» αρκετές χιλιάδες ευρώ, ειδικά αν δεν έχουν ασφάλεια κλοπής!  Ένας από τους πιο αποτελεσματικούς τρόπους προστασίας του αυτοκίνητου είναι τα συστήματα συναγερμού.

Με δορυφορικό σύστημα GPS Tracker μπορείς να δεις σε πραγματικά χρόνο που ακριβώς είναι το αυτοκίνητο σου

Ίσως το καλύτερο αντικλεπτικό σύστημα που μπορεί να τοποθετήσει κάποιος στο αγαπημένο του όχημα, είναι συναγερμός με δορυφορικό σύστημα GPS Tracker, που λειτουργεί με κάρτα SIM.  Σε περίπτωση κλοπής, στέλνει στον ιδιοκτήτη του αυτοκίνητου, μέσω GSM/GPRS, την ακριβή θέση του αυτοκινήτου σε ζωντανό χρόνο και μέσω διαδικτύου ο ιδιοκτήτης μπορεί να δει ακόμα και την ταχύτητα του οχήματος. Τα τελευταίας τεχνολογίας συστήματος διαχειρίζονται μέσω apps κι έχουν τη δυνατότητα ακινητοποίησης του αυτοκινήτου ή την παύση ροής καυσίμου μετά από μερικά καθορισμένα χιλιόμετρα. Επίσης κάθε φορά που χτυπάει η σειρήνα ,ο συναγερμός στέλνει ένα SMS στο κινητού του ιδιοκτήτη, ειδοποιώντας τον, ανεξαρτήτως πόσο μακριά είναι από το αυτοκίνητο.

Ο συναγερμός με τηλεειδοποίηση σε ειδοποιεί, όταν το αυτοκίνητο«βαράει»

Ο πιο διαδεδομένος συναγερμός στην αγορά. Ο συναγερμός 2way, όπως λέγεται, είναι ένα αμφίδρομο σύστημα επικοινωνίας μεταξύ του ιδιοκτήτη και του αυτοκινήτου. Σε περίπτωση που ενεργοποιηθεί ο συναγερμός, το τηλεχειριστήριο του αρχίζει να χτυπά, ειδοποιώντας τον ιδιοκτήτη, ότι κάτι τρέχει με το αυτοκίνητο του. Μάλιστα σε αρκετά συστήματα η οθόνη, που υπάρχει στα τηλεχειριστήρια του συναγερμού, δείχνει σε πιο ακριβώς σημείο του αυτοκινήτου ενεργοποιήθηκε ο συναγερμός. Η εμβέλεια επικοινωνίας μεταξύ τηλεχειριστηρίου-συναγερμού μπορεί να ξεπεράσει τα 2 χιλιόμετρα.

Ο  συναγερμός 1-Way είναι ο πιο απλός

Απλός και από τους πιο φθηνούς, αλλα εύκολα «παραβιάσιμος» είναι ο συναγερμός 1-Way. Εδώ η εντολή πάει μόνο από το τηλεχειριστήριο στο συναγερμό και ο ιδιοκτήτης εκτός από την σειρήνα, δεν ειδοποιείται με κάποιο τρόπο. Με τις τιμές των αμφίδρομων συναγερμών (2-Way) και των συναγερμών με GPS Tracker να έχουν πέσει αρκετά, οι μονόδρομοι συναγερμοί έχουν, μάλλον, ξεπεραστεί και είναι ικανοί μόνο για να αποτρέψουν «περαστικούς» κλέφτες.

Τον αυτόνομο κραδασμικό συναγερμό με τηλεχειριστήριο, τον βάζεις μόνο σου και χωρίς τεχνικό

Ο πιο απλός και φθηνός συναγερμός που δεν χρειάζεται ούτε τεχνικό για να τοποθετηθεί είναι ο αυτόνομος κραδασμικός. Ο συγκεκριμένος συναγερμός  ενεργοποιείται μόλις ανιχνεύσει κραδασμό ή χτύπημα. Εκτός από την ηχητική ειδοποίηση, ο ιδιοκτήτης δεν ειδοποιείται με άλλο τρόπο και μπορεί εύκολα να παραβιαστεί. Η χρήση του είναι καθαρά για να πιάσει ο ιδιοκτήτης εξαπίνης τους κλέφτες με το θόρυβο της σειρήνας και δεν προσφέρει κάποια άλλη προστασία.

Κοινοποίησέ το »
Σχολίασέ το »

...>>>Συνεχίστε το άρθρο

Ακολουθήστε το Αutoagora στο Google News. Bρείτε όλες τις ειδήσεις
Σχολιάστε

Σχετικες επιχειρησεις