Test Συνεργείων
Τι δεν σας έχουν πει
Short Videos

Αντηλιακές μεμβράνες

25/8/2017

Φιγούρα ή ανάγκη; - Στην Ελλάδα, οι υψηλές θερμοκρασίες του καλοκαιριού, σε συνδυασμό με την υπεριώδη ακτινοβολία, είναι επιβλαβείς όχι μόνο για εμάς, αλλά και για το εσωτερικό του αυτοκινήτου μας.

Τι ισχύει με την νομοθεσία
Παρά τις φήμες, δεν υπάρχει κανένας περιορισμός στο πόσο σκούρες θα είναι οι μεμβράνες στα πίσω παράθυρα και το πίσω τζάμι, αρκεί αυτές να μην καλύπτουν το τρίτο φως φρένων εάν είναι τοποθετημένο πίσω από το τζάμι. Για όλα τα αυτοκίνητα απαγορεύονται οι μεμβράνες που έχουν διαπερατότητα φωτός μικρότερη του 70% στα εμπρός πλευρικά τζάμια και 75% για το παρμπρίζ. Στο τελευταίο επιτρέπεται η τοποθέτηση σκούρας λωρίδας στο άνω μέρος αυτού, ενώ καλό είναι να έχουμε στο νου μας ότι τα νούμερα αναφέρονται στη συνολική διαπερατότητα του φωτός μετά την τοποθέτηση των μεμβρανών και όχι αποκλειστικά σε αυτές. Σε καμία περίπτωση δεν επιτρέπονται μεμβράνες καθρέπτες, αυτές δηλαδή που αντανακλούν πάνω από 25% του φωτός καθώς αυτές μπορεί να τυφλώσουν τους οδηγούς των άλλων οχημάτων.

Εμπόδισε το 99% βλαβερής υπεριώδους ακτινοβολίας
Οι αντηλιακές μεμβράνες αποτελούνται από πολλά επιμέρους στρώματα, και επιστρώσεις τιτανίου και αλουμινίου, που προστατεύουν από τη βλαβερή υπεριώδη ακτινοβολία του ήλιου. Η προστασία μπορεί να φτάσει το 99% και παράλληλα, ανάλογα με το χρώμα του αυτοκινήτου, μειώνεται και ηλιακή θερμότητα στο εσωτερικό του σαλονιού.

Αν αποφασίσουμε να τοποθετήσουμε ηλιακές μεμβράνες, θα πρέπει να σιγουρευτούμε ότι:
• Οι μεμβράνες που θα χρησιμοποιήσουμε συνοδεύονται από επίσημο πιστοποιητικό συμμόρφωσης με τις οδηγίες της Ε.Ε.
• Προμηθευόμαστε πάντα την γραπτή εγγύηση και ενημερωνόμαστε αναλυτικά για το τι περιλαμβάνει
• Βεβαιωνόμαστε ότι ο αριθμός έγκρισης υπάρχει σε ειδικό αυτοκόλλητο ανάμεσα στο τζάμι και στη μεμβράνη, όπως πρέπει σύμφωνα με τις προδιαγραφές για τις μεμβράνες.

Κόστος 
Το κόστος για την τοποθέτηση αντηλιακών μεμβρανών ξεκινά από τα 100 ευρώ και φτάνει έως τα 200, ανάλογα με την ποιότητα και μάρκα που θα επιλέξετε. Σε κάθε περίπτωση πάντως, η τιμή είναι ανάλογη με το μέγεθος του αυτοκινήτου. Οπότε μόνη σίγουρη λύση είναι η ερώτηση στο κατάστημα που σας ενδιαφέρει και έπειτα από συνεννόηση με τον υπεύθυνο.

Ακολουθήστε το Αutoagora στο Google News. Bρείτε όλες τις ειδήσεις

Σχετικες επιχειρησεις