Test Συνεργείων
Τι δεν σας έχουν πει
Short Videos

Αυτόματο παρκάρισμα χωρίς... οδηγό από την Mercedes

13/10/2020

Σύστημα αυτόματου παρκαρίσματος με τον οδηγό εκτός αυτοκινήτου δοκιμάζει η Merdedes-Benz, σε συνεργασία με την Bosch, θέλοντας να εισάγει σε μαζική παραγωγή την συγκεκριμένη δυνατότητα.

Η Mercedes-Benz και η Bosch ενώνουν τις δυνάμεις τους και προσπαθούν να δώσουν λύσεις σε ένα χρόνιο πρόβλημα εκατομμυρίων οδηγών ανά τον κόσμο, το παρκάρισμα! Το σύστημα του αυτόματου παρκαραδόρου (AVP), όπως χαρακτηριστικά ονομάζεται η συγκεκριμένη τεχνολογία, είναι ένα project το οποίο επεξεργάζονται οι δύο γερμανικοί κολοσσοί, με τις δοκιμές να λαμβάνουν χώρα στο κεντρικό αεροδρόμιο της Στουτγκάρδης.
 
Πιο συγκεκριμένα, το τεστ αξιολόγησης του AVP θα πραγματοποιηθεί στο γκαράζ Ρ6 του αεροδρομίου με «πρωταγωνιστές» της ιστορίας μοντέλα Mercedes-Benz S-Class, τα οποία θα έχουν ενσωματωμένο τον εξοπλισμό Intelligent Park Pilot system, ένα πρόγραμμα που φέρνει στην καθημερινότητά μας το εύκολο-έξυπνο παρκάρισμα. Μέσα από τις δοκιμές, Mercedes-Benz και Bosch θέλουν να διαπιστώσουν τον βαθμό αλληλεπίδρασης των υποδομών που έχει η καθεμιά με την ψηφιακή πλατφόρμα APCOA FLOW, η οποία λειτουργεί στον συγκεκριμένο χώρο του αεροδρομίου και χρησιμοποιείται σε πολλές ευρωπαϊκές χώρες για να βρίσκει πλησιέστερες άδειες θέσεις. Στόχος της γερμανικής αυτοβιομηχανίας είναι να καθιερώσει στα S-Class αυτοκίνητα το σύστημα Intelligent Park Pilot και την τεχνολογία AVP, προκειμένου να γίνει η πρώτη που παράγει αυτοκίνητα με δυνατότητα στάθμευσης χωρίς τον οδηγό, απλώς χάρη στην χρήση ενός smartphone.
 
Στην δοκιμή θα αξιοποιείται ένας ευρύχωρος χώρος, όπου οι επισκέπτες του αεροδρομίου θα αφήνουν τα αυτοκίνητά τους και κατόπιν εκείνα θα σταθμεύουν αυτόματα στο προβλεπόμενο σημείο, μέσα από μία αλληλουχία ενεργειών. Αρχικά, θα υπάρχουν δύο διαθέσιμες θέσεις για αυτόματο παρκάρισμα και μόλις η δυνατότητα αυτή αποκτήσει περισσότερους φίλους, θα επεκταθούν και οι θέσεις στάθμευσης. 
 
Η Bosch τοποθετεί βιντεοκάμερες για να εντοπίζει άδειες θέσεις, αλλά και τον περίγυρο από αυτοκίνητα, ανθρώπους ή οποιοδήποτε άλλο αντικείμενο θα μπορούσε να αποτελέσει εμπόδιο. Στην συνέχεια αναλαμβάνει δράση η εφαρμογή του γκαράζ APCOA FLOW που θα υπολογίζει πόση απόσταση χρειάζεται να διανυθεί από το εκάστοτε όχημα για να βρεθεί στον συγκεκριμένο χώρο. Ακολούθως, η τεχνολογία της S-Class μετατρέπει τις πληροφορίες σε οδηγίες μόνο με μερικά... τικ στο smartphone. 
 
Απόστολη «αυτόματο παρκάρισμα χωρίς οδηγό», ευγενική προσφορά στα Mercedes-Benz S-Class, εξετελέσθη!

Ακολουθήστε το Αutoagora στο Google News. Bρείτε όλες τις ειδήσεις