Test Συνεργείων
Τι δεν σας έχουν πει
Short Videos
Καθαρίστε γύρω από το σήμα.
6 ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΕΣ »

Καθαρίστε γύρω από το σήμα.

Έτσι βγάζεις τα σήματα από το αμάξι χωρίς να αφήσεις σημάδι

5/5/2022

Δες πως να αφαιρέσεις τα διάφορα σήματα από το αυτοκίνητό σου χωρίς να αφήσεις ίχνη και κόλλες που θα χαλάσουν την εμφάνισή του.

7 βήματα για άψογο αποτέλεσμα

Πολλές εταιρείες προσφέρουν στους πελάτες τους τη δυνατότητα να πάρουν το νέο τους αυτοκίνητο χωρίς τα σήματα που αναφέρουν την έκδοση ή διάφορα άλλα στοιχεία σχετικά με το αυτοκίνητο (πχ. Το λογότυπο «Α 180» σε μία Mercedes A-Class). Σε περίπτωση όμως που αυτά βρίσκονται στο αμάξωμα και εσύ το προτιμάς χωρίς, ξέρεις πως μπορείς να τα αφαιρέσεις; Δες επτά απλές κινήσεις που θα σε βοηθήσουν να πραγματοποιήσεις αναίμακτα τη δουλειά, δηλαδή χωρίς να αφήσεις ίχνη από κόλλες και σκόνη.


Ζεσταίνουμε την περιοχή για να λιώσει η κόλλα.

Ζεσταίνουμε την περιοχή για να λιώσει η κόλλα.

Κοινοποίησέ το »
Σχολίασέ το »

Πρώτα ελέγχεις ότι το σήμα είναι μόνο κολλημένο

Συνήθως τα περισσότερα από τα «δευτερεύοντα» σήματα είναι απλώς κολλημένα στο αυτοκίνητο. Ορισμένα όμως λογότυπα μπορεί να είναι στερεωμένα με κάποιο κλιπ, που θηλυκώνει μέσα στη λαμαρίνα. Αν ισχύει κάτι τέτοιο δεν θα μπορέσεις να το αφαιρέσεις χωρίς να αφήσεις τρύπα στο αμάξωμα. Για να καταλάβεις αν το σήμα είναι κολλημένο ή στερεωμένο, ο πρώτος τρόπος είναι να αποκτήσεις πρόσβαση στο σημείο από την πίσω πλευρά του. Αν όμως η αποσυναρμολόγηση είναι δύσκολή μπορείς να ζεστάνεις (δες παρακάτω τον τρόπο) το σήμα και να προσπαθήσεις να το μετακινήσεις απαλά προς όλες τις κατευθύνσεις. Αν δεις πως ανταποκρίνεται τότε είναι κολλημένο, ενώ αν η αντίσταση προς κάποια κατεύθυνση είναι μεγαλύτερη τότε πιθανότατα είναι στερεωμένο με κλιπ.     

Καθάρισε γύρω από το σήμα

Εφόσον σιγουρευτείς ότι το σήμα μπορεί να αφαιρεθεί, πριν προχωρήσεις στην επέμβαση  φρόντισε να καθαρίσεις πολύ καλά την περιοχή γύρω από το σήμα, γιατί σε περίπτωση που υπάρχουν βρωμιές μπορούν στη συνέχεια να χαράξουν το χρώμα. Φρόντισε λοιπόν να καθαρίσεις ολόκληρη την περιοχή, με κάποιο καθαριστικό και ένα πανί από μικροΐνες. Ξέπλυνε και στέγνωσε πριν προχωρήσεις στα επόμενα βήματα.

...>>>Συνεχίστε το άρθρο

Ακολουθήστε το Αutoagora στο Google News. Bρείτε όλες τις ειδήσεις
Σχολιάστε