Μικρά SUV | Μικρά | Οικογενειακά SUV | Premium | Electric
Αντηλιακές μεμβράνες: Προστατεύεις το εσωτερικό και καις λιγότερο

Αντηλιακές μεμβράνες: Προστατεύεις το εσωτερικό και καις λιγότερο

Διαβάστηκε από 3593 αναγνώστες

Οι αντηλιακές μεμβράνες προσφέρουν τεράστια οφέλη τόσο σε επίπεδο οικονομίας όσο και ασφάλειας! Μάθε για τα πλεονεκτήματα των μεμβρανών, και ενημερώσου για το τι προβλέπει η τρέχουσα νομοθεσία.

Στην Ελλάδα, είτε είναι καλοκαίρι είτε χειμώνας, ο ήλιος δεν αστειεύεται, και σε συνδυασμό με την υπεριώδη ακτινοβολία, είναι επιβλαβής όχι μόνο για εμάς, αλλά και για το εσωτερικό του αυτοκινήτου μας. Η τοποθέτηση αντηλιακών μεμβρανών μπορεί να βοηθήσει, καθώς ταυτόχρονα με την προστασία μας από την υπεριώδη ακτινοβολία προστατεύει και το εσωτερικό του σαλονιού του αυτοκινήτου από πιθανή φθορά λόγω μεγάλων θερμοκρασιών.

Κοινοποίησέ το »
Σχολίασέ το »


Εκτός όμως από τα παραπάνω, οι ηλιακές μεμβράνες έχουν πολλαπλά οφέλη, συμβάλλοντας στην καλύτερη απόδοση του κλιματιστικού, και άρα στην μικρότερη κατανάλωση καυσίμου. Το οφέλη δε σταματούν μόνο εκεί, καθώς επεκτείνονται και στην παθητική ασφάλεια που μας προσφέρουν, όπως και σε μεγαλύτερη αντικλεπτική προστασία. Διάβασε πώς οι ηλιακές μεμβράνες κατορθώνουν τόσα πολλά!
Εμπόδισε το 99% βλαβερής υπεριώδους ακτινοβολίας
Οι αντηλιακές μεμβράνες αποτελούνται από πολλά επιμέρους στρώματα, και επιστρώσεις τιτανίου και αλουμινίου, που προστατεύουν από τη βλαβερή υπεριώδη ακτινοβολία του ήλιου. Η προστασία μπορεί να φτάσει το 99% και παράλληλα, ανάλογα με το χρώμα του αυτοκινήτου, μειώνεται και ηλιακή θερμότητα στο εσωτερικό του σαλονιού. Αυτό συμβάλει στην καλύτερη υγεία οδηγού και επιβατών, ιδιαίτερα αν περιλαμβάνονται άτομα με ευαισθησία στο δέρμα ή παιδιά.

Οι αντηλιακές μεμβράνες αυξάνουν επίσης την παθητική ασφάλεια μας. Οι μεμβράνες γίνονται ένα σώμα με τα κρύσταλλα. Έτσι, εάν σπάσει κάποιο κρύσταλλο σε περίπτωση ατυχήματος, τα κομμάτια του δε θα διασκορπιστούν στο εσωτερικό του αυτοκινήτου, αποφεύγοντας τον τραυματισμό κάποιου επιβάτη. Επίσης, η ορατότητα του οδηγού είναι καλύτερη, καθώς περιορίζεται η αντηλιά και τα κακορυθμισμένα φώτα των υπόλοιπων αυτοκινήτων, ιδιαίτερα σε οδήγηση τις νυχτερινές ώρες.
 
Κάψε λιγότερα. Δίωξε τους κλέφτες
Μια καλή αντηλιακή μεμβράνη, όπως είπαμε μειώνει την ηλιακή θερμότητα στο εσωτερικό του σαλονιού. Αυτό βοηθά στην καλύτερη απόδοση του κλιματιστικού κα ως αποτέλεσμα στην μικρότερη κατανάλωση καυσίμου.
Οι ηλιακές μεμβράνες συμβάλουν επίσης, στην αντικλεπτική προστασία του οχήματός μας. Ο επίδοξος κλέφτης δεν έχει καλή ορατότητα στο εσωτερικό, ενώ ακόμα και αν σπάσει το τζάμια θα βρει μπροστά του τη μεμβράνη, για την οποία θα χρειαστεί αρκετό χρόνο ώστε να την κόψει. Σύμφωνα με τα στοιχεία της Ένωσης Ασφαλιστικών Εταιρειών, τα περιστατικά μερικής κλοπής είναι 72% λιγότερα στα αυτοκίνητα με αντηλιακές μεμβράνες.
 

...Δείτε περισσότερα

Σχετικες επιχειρησεις