autoagora.gr logo
TEST ΣΥΝΕΡΓΕΙΩΝ ΤΙΜΕΣ LEASING SHORT VIDEOS

Το Space Star στο Λεωνίδιο.

Το Space Star στο Γύθειο.

Στον πύργο του ¶ϊφελ, στα Φιλιατρά

Η απόσταση που διανύσαμε ήταν 758,3 χιλιόμετρα

Mετά από 800 χλμ. η κατανάλωση διαμορφώθηκε στα 4,3 λίτρα.

Mitsubishi Space Star: Ο Γύρος της Πελοποννήσου

20/12/2013

Πόσο οικονομικό είναι το νέο Mitsubishi Space Star; Κάναμε τον γύρο της Πελοποννήσου, χωρίς ανεφοδιασμό για να το διαπιστώσουμε.

Η μικρή κατανάλωση κυριαρχεί σήμερα σαν κριτήριο επιλογής ενός καινούργιου αυτοκινήτου. Οι κατασκευαστές κατασκευάζουν καινούργιους κινητήρες και συστήματα μετάδοσης, αλλά και άλλα ηλεκτρονικά και αεροδυναμικά βοηθήματα, προκειμένου να μειώσουν την κατανάλωση, και κατά συνέπεια τις εκπομπές ρύπων, που είναι συνδεδεμένες με αυτήν.
Η διαδρομή που επιλέξαμε είναι αρκετά απαιτητική, με αρκετές ανηφοροκατηφόρες, και ανταποκρίνεται αρκετά στις πραγματικές συνθήκες κίνησης. Έτσι, θα είχαμε μια πολύ καλή ευκαιρία να διαπιστώσουμε κατά πόσον επαληθεύεται στην πράξη το νούμερο  που υπόσχεται η Mitsubishi για το νέο Space Star σε θέματα κατανάλωσης, δηλαδή τα 4,3 λίτρα/100 χλμ.

Με 59 ευρώ!

Η συγκεκριμένη δοκιμή κατανάλωσης ήταν μια πρόκληση. Η διαδρομή ήταν απαιτητική αφού περισσότερο από το μισό της διαδρομής ήταν «ανηφοροκατηφόρες», στοιχείο που θεωρήσαμε ότι είναι πιο κοντά στις πραγματικές συνθήκες καθημερινής κίνησης, ενώ και η ζέστη την ημέρα της δοκιμής (τις μεσημεριανές ώρες έφτασε και ξεπέρασε τους 30 βαθμούς) έπαιξε τον ρόλο της. Ωστόσο, αυτά τα στοιχεία έδωσαν στην δοκιμή μας πιο ρεαλιστικό χαρακτήρα. Εκτός από την κατανάλωση όμως, δεν θα πρέπει να παραλείψουμε να τονίσουμε την άνεση του Space Star, που αποδείχτηκε πραγματική έκπληξη κατά την διάρκεια της πολύωρης δοκιμής μας!
Επι του προκειμένου, το νέο Mitsubishi Space Star τα κατάφερε περίφημα, διένυσε 800 χιλιόμετρα με ένα ρεζερβουάρ, κάνοντας το γύρο της Πελοποννήσου με 59 ευρώ, όσο ήταν το αρχικό μας γέμισμα. Εντάξει, δεν υπολογίσαμε τα διόδια, αλλά τελικά τι άλλο να ζητήσει κανείς από ένα μικρό αυτοκίνητο;

Μέγαρα – Λεωνίδιο

Ξεκινήσαμε από τον σταθμό ανεφοδιασμού στα Μέγαρα. Ακολουθήσαμε την διαδρομή Ισθμός, Επίδαυρος, Ναύπλιο, ¶ργος, Λεωνίδιο. Το μεγαλύτερο κομμάτι αυτής της διαδρομής είναι επαρχιακός δρόμος με αρκετή ανάβαση, τουλάχιστον μέχρι να περάσουμε την Επίδαυρο. Η απόσταση μέχρι εδώ είναι 195 χιλιόμετρα και η μέση κατανάλωση διαμορφώθηκε στα 4,2 λίτρα.

Λεωνίδιο – Καλαμάτα

Μετά το Λεωνίδιο ανεβήκαμε τον Πάρνωνα, περάσαμε το χωρίο Κοσμάς και κατεβήκαμε προς το Γύθειο και από εκεί προς Αρεόπολη και τα παράλια του Μεσσηνιακού κόλπου με  τις ομορφιές του το Λιμένι, το Οίτυλο, την Στούπα και την Καρδαμύλη, μέχρι την Καλαμάτα. Το κομμάτι αυτό της διαδρομής είναι 181 χιλιόμετρα, τα συνολικά μέχρι εδώ χιλιόμετρα είναι 376 και η μέση κατανάλωση έχει φτάσει 4,4 λίτρα (ανηφόρα και ζέστη γαρ).

 

Καλαμάτα – Πύλος – Πάτρα

Από την Καλαμάτα ουσιαστικά ξεκινά η διαδρομή στην Εθνική οδό, αν μπορούμε να το αποκαλέσουμε έτσι. Στο κομμάτι αυτό δεν υπάρχουν ιδιαίτερες υψομετρικές διαφορές παρά μόνο αρκετά φορτηγά και αγροτικά και χρειάζεται προσοχή. Η μέση κατανάλωση, σύμφωνα πάντα με τον υπολογιστή ταξιδιού του αυτοκινήτου, έχει διαμορφωθεί στα 4,3 λίτρα. Η ταχύτητα που κινούμαστε είναι περίπου 90-95 χλμ./ώρα. Μέχρι την Πάτρα έχουμε καλύψει συνολικά μέχρι στιγμής 640 χιλιόμετρα και το Space Star συνεχίζει ακάθεκτο

Πάτρα – Κιάτο

Το τελευταίο κομμάτι της διαδρομής μας είναι στην Εθνική οδό Πατρών – Κορίνθου. Η φωτεινή ένδειξη της ρεζέρβας άναψε περίπου 50 χιλιόμετρα μετά την Πάτρα. Με την κατανάλωση που έχουμε η ρεζέρβα (που είναι 7 λίτρα) «βγάζει» τουλάχιστον 100 χιλιόμετρα ακόμη και έτσι αποφασίζουμε να πάμε μέχρι το Κιάτο, άλλα 60 χιλιόμετρα περίπου δηλαδή. Τα συνολικά χιλιόμετρα που είχαμε καλύψει μέχρι εδώ ήταν 758 και η ένδειξη της ρεζέρβας «υποσχόταν» άλλα 40 χιλιόμετρα, σχεδόν 800 χιλιόμετρα.