Test Συνεργείων
Τι δεν σας έχουν πει
Short Videos

Επέλεξε καλή μάρκα, με καλή εγγύηση.

Μπαταρία: Τι να προσέξω

1/3/2017

Τι πρέπει να προσέξεις στην ημερομηνία κατασκευής; Τι αλλάζει αν έχεις υβριδικό αυτοκίνητο; Τι πρέπει να κάνεις με την παλιά σου μπαταρία;

Εκτός από τα παραπάνω χαρακτηριστικά, θα πρέπει να δώσουμε πολύ προσοχή και στα εξής:
  • Η μπαταρία που θα επιλέξουμε θα πρέπει να είναι το πολύ 12 μήνες στο ράφι. Το ιδανικό είναι λιγότερο από 6 μήνες. Η γενική αρχή είναι, όσο νωρίτερα, τόσο καλύτερα. Μερικοί μήνες διαφορά δεν έχουν ουσιαστική διαφορά, αλλά μια μπαταρία του 2017 με μια του 2007 έχει πολύ μεγάλη..Για να είμαστε πάντα σίγουροι, θα πρέπει να ζητάμε να μας δείξουν τον ανάλογο κωδικό πάνω στην μπαταρία.
  • Αν το αυτοκίνητό υποστηρίζει τεχνολογία Start/Stop (υβριδικό ή νέας τεχνολογίας), επιλέγουμε πάντα μπαταρία με την ανάλογη σήμανση. Αυτές οι μπαταρίες ίσως είναι πιο ακριβές, αλλά έχουν μεγαλύτερο χρόνο ζωής και υψηλή ισχύ εκκίνησης.
  • Είναι καλύτερο να επιλέξουμε μια καλή μάρκα μπαταρίας και ας είναι λίγο πιο ακριβή. Αυτό συνήθως μεταφράζεται σε μεγαλύτερο χρόνο ζωής και καλή εγγύηση.
  • Ποτέ δεν πετάμε την παλιά μπαταρία σε απλό κάδο απορριμμάτων. Οι μπαταρίες περιέχουν οξέα που είναι επικίνδυνα για την υγεία και το περιβάλλον. Οι πιο πολλοί έμποροι μπαταριών, μπορούν να πάρουν την παλιά σας μπαταρία και να την ανακυκλώσουν. Εναλλακτικά, μπορείτε να απευθυνθείτε σε εταιρείες ανακύκλωσης και να ακολουθήσετε τις διαδικασίες.

Ακολουθήστε το Αutoagora στο Google News. Bρείτε όλες τις ειδήσεις

Σχετικες επιχειρησεις