Test Συνεργείων
Τι δεν σας έχουν πει
Short Videos
Πως θα επιλέξεις τις σωστές αλυσίδες για το αυτοκίνητο σου

Πως θα επιλέξεις τις σωστές αλυσίδες για το αυτοκίνητο σου

22/11/2022

Οι αλυσίδες χιονιού αποτελούν απαραίτητο χειμερινό αξεσουάρ αυτοκινήτου έτσι ώστε να απολαμβάνεις ασφαλής διαδρομές στο χιόνι και τον πάγο, ενώ πλέον είναι υποχρεωτικές για όλους. Ποιες αλυσίδες είναι όμως κατάλληλες για το όχημα σου ;

Οι αλυσίδες είναι απαραίτητες, καθώς παρέχουν την απαιτούμενη πρόσφυση σε απαιτητικές οδικές συνθήκες σε χιόνι ή πάγο. Χωρίς αυτές, το όχημά σου είναι πιθανόν να γλιστρήσει και να βγει εκτός πορείας. Επομένως, για να απολαύσεις τις χειμερινές σου εξορμήσεις με ασφάλεια θα πρέπει να φροντίσεις να προμηθευτείς και αλυσίδες. 

Εξάλλου, σύμφωνα με την νέα υπουργική απόφαση, όλοι οι οδηγοί είναι υποχρεωμένοι να έχουν στο όχημά τους αντιολισθητικές αλυσίδες ή χιονοκουβέρτες από τον Οκτώβριο έως τον Απρίλιο, αλλά και να ξέρουν πως να το χρησιμοποιήσουν για να μην βρεθούν προ εκπλήξεων. Τα δύο πιο γνωστά αντιολισθητικά συστήματα είναι οι αλυσίδες και οι χιονοκουβέρτες, με το καθένα να έχει τα δικά του πλεονεκτήματα και μειονεκτήματα.
 
Αντιολισθητικές αλυσίδες
Οι αντιολισθητικές αλυσίδες είναι από τους πιο γνωστούς  τύπους αλυσίδων, ενώ συνδυάζουν την απόδοση και αξιοπιστία με το χαμηλό κόστος της αγοράς. Χαρακτηρίζονται με βάση το πάχος των κρίκων τους σε τρεις βασικές  κατηγορίες: Αλυσίδες των 12mm: Είναι πιο αποτελεσματικές γιατί έχουν την ικανότητα να διεισδύουν περισσότερο στο χιόνι. Αλυσίδες των 10mm: Προορίζονται για αυτοκίνητα με βελτιωμένη ανάρτηση, για χαμηλωμένα αυτοκίνητα αλλά και για αυτοκίνητα με ελαστικά χαμηλού προφίλ. Αλυσίδες των 9mm: Έχουν τις ίδιες ιδιότητες με τις αλυσίδες των 10mm. Οι αντιολισθητικές αλυσίδες τοποθετούνται στους κινητήριους τροχούς και οι διαστάσεις τους θα πρέπει να ταιριάζουν με αυτές των ελαστικών. Η ταχύτητα φυσικά με την οποία πρέπει να κινείται ένα όχημα δεν θα πρέπει να ξεπερνά τα 20 με 30 χιλιόμετρα την ώρα, διότι υπάρχει μεγάλος κίνδυνος για τον οδηγό να χάσει τον έλεγχο. Στα τετρακίνητα, εάν υπάρχει ένα μόνο ζευγάρι, τις τοποθετούμε εκεί που ορίζει ο κατασκευαστής.
 
Χιονοκουβέρτες
Οι κουβέρτες χιονιού δεν είναι τόσο γνωστές αλλά φαίνεται πως τα τελευταία χρόνια κερδίζουν έδαφος γιατί τοποθετούνται πιο εύκολα από τις αλυσίδες. Η κατασκευή τους είναι από ανθεκτικό ύφασμα ειδικά σχεδιασμένο για να αυξάνει την τριβή στο χιόνι και τον πάγο και να μην προκαλεί πολύ θόρυβο. Οι χιονοκουβέρτες είναι κυρίως κατάλληλες για αυτοκίνητα με μεγάλες ζάντες και χαμηλοπρόφιλα ελαστικά. Οι κουβέρτες χιονιού έχουν το αρνητικό ότι σκίζονται εύκολα σε περίπτωση που χρησιμοποιηθούν εκτός πάγου ή χιονιού κι επομένως πρέπει να δίνεται ιδιαίτερη προσοχή στην χρήση. Είναι επίσης πιο ακριβές από τις αλυσίδες.

Στο ηλεκτρονικό κατάστημα www.glykas-shop.gr  θα βρείτε μια μεγάλη γκάμα από αλυσίδες χιονιού και χιονοκουβέρτες για να επιλέξετε.

Κεντρικό κατάστημα: Λ.ΠΑΠΑΝΔΡΕΟΥ, ΕΞΩ ΠΑΝΑΓΙΤΣΑ, 34100 ΧΑΛΚΙΔΑ
ΤΗΛ  : 22210-44797
E-MAIL: [email protected] 
WEBSITE: www.glykas-shop.gr 

Υποκατάστημα: Λ. ΚΗΦΙΣΟΥ 60Α, 12241 ΑΙΓΑΛΕΩ
ΤΗΛ :  2105440055  
E-MAIL:  [email protected] 
WEBSITE: www.glykas-shop.gr
 

Κοινοποίησέ το »

Ακολουθήστε το Αutoagora στο Google News. Bρείτε όλες τις ειδήσεις