Test Συνεργείων
Τι δεν σας έχουν πει
Short Videos
Μάθε αν το αυτοκίνητό σου είναι επικίνδυνο

Μάθε αν το αυτοκίνητό σου είναι επικίνδυνο

26/1/2023

Χωρίς να το ξέρεις μπορεί να κυκλοφορείς με επικίνδυνο αυτοκίνητο, επειδή δεν έμαθες ποτέ ότι υπάρχει ανάκληση για λόγους ασφαλείας. Υπάρχει λύση να το μάθεις, πιο δύσκολο για μεταχειρισμένο εισαγωγής.

Ενημερώσου από τις ανακλήσεις αν το αυτοκίνητό σου είναι επικίνδυνο

Οι υπεύθυνες εταιρείες αυτοκινήτου συχνά όταν διαπιστώνουν πως υπάρχει κάποιο ελαττωματικό εξάρτημα στα αυτοκίνητά τους κάνουν ανάκληση της συγκεκριμένης παρτίδας και αλλάζουν το ελαττωματικό μέρος.

Πράξη που σύμφωνα με τις έρευνες οι περισσότεροι κάτοχοι το αντιμετωπίζουν ως σημάδι υπευθυνότητας, με κάποιος λίγους να το θεωρεί σημάδι αδυναμίας αφού η μάρκα παραδέχεται κάποιο λάθος.

Μάθε εύκολο για τυχόν ανάκληση και φτιάξτο δωρεάν

Για να μάθετε έχει βγει κάποια ανάκληση για το αυτοκίνητο σας υπάρχουν δύο απλοί τρόποι. Ο πρώτος είναι νε δείτε στην επίσημη ιστοσελίδα της μάρκας σας, ελέγχοντας στο σχετικό χωρίο (βάζοντας τον αριθμό πλαισίου). Αν υπάρχει ανάκληση, συνήθως  υπάρχουν και οι αντίστοιχες οδηγίες τι να κάνετε, ή διαφορετικά μιλήστε με τα κεντρικά ή κάποιο εξουσιοδοτημένο συνεργείο για το τι πρέπει να κάνετε.

Ο δεύτερος τρόπος (στις περιπτώσεις που δεν υπάρχει στο site επιλογή για ανακλήσεις) , είναι να επικοινωνήσετε με το  κέντρο εξυπηρέτησης ή κάποια εξουσιοδοτημένο συνεργείο, Πάλι δίνοντας τον αριθμό πλαισίου, θα σας πουν αν υπάρχει κάποια ανάκληση.
Αν λοιπόν υπάρχει κάποια ανάκληση για το αυτοκίνητό σας, απλά πηγαίνετε σε όποιο εξουσιοδοτημένο συνεργείο θέλετε και όλες οι εργασίες μαζί με τα ανταλλακτικά θα γίνουν εντελώς δωρεάν. Φυσικά εφόσον γίνει κάποια αντικατάσταση, θα λάβετε και την αντίστοιχη εγγύηση. 

Το πρόβλημα με τα μεταχειρισμένα και κυρίως τα εισαγωγής

Σε περιπτώσεις ανακλήσεων, οι κάτοχοι των αυτοκινήτων, ενημερώνονται από την ελληνική αντιπροσωπεία. Όμως  οι επίσημοι εισαγωγείς έχουν τα στοιχεία επικοινωνίας του πρώτου ιδιοκτήτη, δηλαδή αν στο ενδιάμεσο έχει πωληθεί το όχημα δεν ενημερώνεται ο τωρινός κάτοχος.
Και αν υπάρχει μικρή πιθανότητα να έχει κρατήσει τα στοιχεία σας ο πρώτος ιδιοκτήτης και να σας ειδοποιήσει, σίγουρα αποκλείεται να συμβεί για μεταχειρισμένο εισαγωγής.

Η μόνη λύση για αυτό θα ήταν να θεσπιστεί νόμος, όπου το τελωνείο, στην λίστα των απαραίτητων εγγράφων θα ζητάει και βεβαίωση ότι το αυτοκίνητο δεν υπόκειται σε ανάκληση. Που και πάλι το πρόβλημα παραμένει στην περίπτωση που η ανάκληση συμβεί μετά τον εκτελωνισμό.
Συνεπώς η μόνη σίγουρη λύση είναι να το ψάξετε μόνο σας με τον αριθμό πλαισίου. Τέλος να αναφέρουμε πως όλες οι ανακλήσεις αναρτώνται και στην επίσημη ιστοσελίδα της Γενικής Γραμματείας Βιομηχανίας.

 

Ακολουθήστε το Αutoagora στο Google News. Bρείτε όλες τις ειδήσεις
Σχολιάστε