Test Συνεργείων
Τι δεν σας έχουν πει
Short Videos

Αναγκαίο και ας μην φαίνεται

20/3/2017

Από την πρώτη στιγμή που ένα αυτοκίνητο κυκλοφορεί στους δρόμους, είναι ευάλωτο στο να υποστεί την οποιαδήποτε ζημιά. Πόσο μάλλον αυτή, να είναι στο παρμπρίζ ή στα παράθυρα του αυτοκινήτου, τη γνωστή σε όλους μας θραύση κρυστάλλων.

Το γεγονός ότι τα τζάμια είναι συνέχεια εκτεθειμένα αυξάνει τις πιθανότητες για μια ενδεχόμενη ζημιά είτε από προσπάθεια κλοπής, είτε από κάποιο καιρικό συμβάν, γιΆ αυτό και οφείλουμε να είμαστε προσεκτικοί αλλά και προνοητικοί, ενεργοποιώντας στην ασφάλεια του αυτοκινήτου μας τη δυνατότητα κάλυψης για τη συγκεκριμένη ζημιά.

Ένας μεγάλος αριθμός ανθρώπων πιστεύει πως η ενΆ λόγω υπηρεσία βρίσκεται στο βασικό πακέτο της κάθε ασφαλιστικής εταιρείας, αγνοώντας όταν έρχεται η ώρα να παραλάβει το νέο του ασφαλιστήριο, να κάνει συγκεκριμένο αν όντως έχει ενεργοποιήσει αυτή την δυνατότητα, με αποτέλεσμα όταν τη χρειαστεί να μην την έχει. Είναι όμως έτσι; Βρίσκεται η θραύση κρυστάλλων στο βασικό πακέτο των ασφαλιστικών εταιρειών; Πόσο εύκολο και γρήγορο είναι να αλλαχτεί ένα κρύσταλλο του αυτοκινήτου;

Στην αγορά υπάρχουν πολλές εταιρείες, που το αντικείμενο τους είναι πάνω στην αλλαγή και την επισκευή κρυστάλλων. Εκεί ο ιδιοκτήτης του αυτοκινήτου επικοινωνεί με το κατάστημα κλείνει ένα ραντεβού και το εξειδικευμένο προσωπικό των καταστημάτων αποκατάστασης ζημιών κρυστάλλων αξιολογεί το μέγεθος, την έκταση και τη θέση της ζημιάς, ώστε να προβεί σε επισκευή με ειδικές ρητίνες ή σε αντικατάσταση με ασφαλή υλικά, που θα εξασφαλίσουν την ασφάλεια του οχήματος.

Όλη αυτή η διαδικασία γίνεται ακόμα πιο εύκολα και κυρίως οικονομικά αν υπάρχει στο ασφαλιστήριο συμβόλαιο ενεργοποιημένη η κάλυψη για θραύση κρυστάλλων.
Αξίζει να σημειωθεί, πως η συγκεκριμένη υπηρεσία είναι στους προαιρετικούς όρους κάθε συμβολαίου και το κόστος για την ενεργοποίησή της ανέρχεται περίπου 2-3 ευρώ το εξάμηνο. Όπως γίνεται αντιληπτό το ποσό είναι ιδιαίτερα μικρό, σε σχέση με τα χρήματα που πρέπει να δαπανήσουμε για να αλλάξουμε ένα κρύσταλλο αν δεν μας καλύπτει το ασφαλιστήριο στο συγκεκριμένο τομέα.  

Αν κάποιος χρειαστεί να επισκεφθεί ένα από αυτά τα καταστήματα θα πρέπει να έχει μαζί του άδεια κυκλοφορίας, ασφαλιστήριο συμβόλαιο, δίπλωμα οδήγησης και δελτίο αστυνομικής ταυτότητας, ενώ θα πρέπει να γνωρίζουμε πως οι συγκεκριμένες επιχειρήσεις λειτουργούν 24 ώρες στο 24ωρο, για 7 ημέρες την εβδομάδα και  κάποιες από αυτές παρέχουν στους πελάτες τους τη δυνατότητα, αν το μέγεθος της ζημιάς είναι τέτοιο να διορθωθεί και στο χώρο τους.

Πριν επιλέξω την ασφάλιση 

Τι πρέπει να ξέρω

Τι πρέπει να προσέξω






 

Ακολουθήστε το Αutoagora στο Google News. Bρείτε όλες τις ειδήσεις