Test Συνεργείων
Τι δεν σας έχουν πει
Short Videos
Ασφάλεια αυτοκινήτου: Πώς να είσαι καλυμμένος χωρίς να σου βγει χρυσή

Ασφάλεια αυτοκινήτου: Πώς να είσαι καλυμμένος χωρίς να σου βγει χρυσή

6/10/2021

Στη «δύσκολη στιγμή», η ασφάλεια του αυτοκινήτου είναι δίπλα μας για να μας καλύψει οικονομικά και νομικά. Χάρη σε ορισμένες έξυπνες κινήσεις, θα μπορέσουμε να έχουμε επιπλέον παροχές, χωρίς όμως να πληρώσουμε μια περιουσία. Πριν κάνεις ασφάλεια, δες τα παρακάτω.

Ασφάλεια αυτοκινήτου. Είναι αναγκαία, μας καλύπτει στη «δύσκολη» στιγμή, και ορισμένες επιπλέον επιλογές μπορούν να μας γλυτώσουν από πολλά χρήματα. Με τόσες ασφαλιστικές εταιρείες και έξτρα καλύψεις, πώς θα επιλέξουμε την πιο συμφέρουσα ασφάλεια; Υπάρχει τρόπος να βάλουμε επιπλέον παροχές χωρίς να αναγκαστούμε να δώσουμε μία περιουσία; Ας δούμε ορισμένες συμβουλές, με τις οποίες θα βγούμε «κερδισμένοι».

Κοινοποίησέ το »
Σχολίασέ το »


Μία πολύ φτηνή εταιρεία μπορεί να είναι και αναξιόπιστη

Ακούγεται ιδανικό: Πολλές καλύψεις και χαμηλή τιμή ασφαλιστηρίου. Το μόνο αρνητικό είναι πως η εταιρεία είναι άγνωστη. «Σιγά, δεν είναι μεγάλο πρόβλημα αυτό, σωστά;» Λάθος. Μία άγνωστη, πολύ φτηνή εταιρεία, μπορεί να υπόσχεται πολλά και σε οικονομική τιμή, αλλά μετά από λίγο καιρό ίσως δεν καταφέρει να προσφέρει όσα έχει δηλώσει.

Για αυτό το λόγο πρέπει να επιλέξουμε μία γνωστή, οικονομικά φερέγγυα εταιρεία, η οποία έχει καλή φήμη περί αποζημιώσεων των πελατών της, ενώ παράλληλα δεν κινδυνεύει να δηλώσει πτώχευση ένα πρωί, αφήνοντας «ξεκρέμαστους» τους ασφαλισμένους της.


Μην δηλώσεις πόσο το αγόρασες, αλλά πόσο κοστίζει το αυτοκίνητο σήμερα

Οι τιμές των αυτοκινήτων πέφτουν με την πάροδο των χρόνων. Αν δηλώσουμε την τρέχουσα εμπορική αξία του οχήματός μας αντί για την τιμή που το είχαμε αγοράσει εμείς, καταφέρνουμε να μειώσουμε την τιμή από τα ασφάλιστρα του αυτοκινήτου μας. Οι εταιρείες έχουν λίστες με την εμπορική αξία του εκάστοτε μοντέλου, και διαμορφώνουν τις αποζημιώσεις, καθώς και το κόστος των ασφαλίστρων, με βάση αυτές. Αν το ασφαλίζεις δηλώνοντας την (ακριβότερη) τιμή που το είχες αγοράσει παλαιότερα, ουσιαστικά πληρώνεις παραπάνω χωρίς λόγο, αφού αν χρειαστεί να αποζημιωθείς, θα λάβεις μόνο τα χρήματα που αντιστοιχούν στην εμπορική αξία του οχήματος.


Θραύση κρυστάλλων: Είναι πιο χρήσιμη από όσο πιστεύεις!

Τα τζάμια σπάνε. Και σπάνε πιο εύκολα και από περισσότερα αίτια από όσο νομίζεις. Αρχικά θα ξεκινήσουμε από την περίπτωση του κάθε αυτοκίνητου, που κινείται σε δρόμους ταχείας κυκλοφορίας, δηλαδή σχεδόν σε όλα τα αυτοκίνητα της χώρας μας. Ο κίνδυνος να πεταχτεί στο παρμπρίζ ένα πετραδάκι από προπορευόμενο όχημα και αυτό να ραγίσει είναι πολύ συχνός.  

Εκτός από τα μεγάλα οδικά δίκτυα, πετραδάκια μπορούν να πεταχτούν από άλλο όχημα και στους χωματόδρομους, αλλά ακόμα και στην περίπτωση που κάποιος χρησιμοποιεί χορτοκοπτικό μηχάνημα κοντά στο παρκαρισμένο αυτοκίνητό μας.
Δυστυχώς, ένα ακόμα συχνό φαινόμενο είναι και αυτό των κλοπών, καθώς πολλοί είναι αυτοί που βρίσκουν το τζάμι τους σπασμένο, έχοντας κάποιος διαρρήξει το αυτοκίνητο τους για να κλέψει κάτι από μέσα.  
 
Κλείνοντας, όσοι μένουν σε κρύες περιοχές με συχνή χαλαζόπτωση αντιμετωπίζουν επιπλέον κίνδυνο να χρειαστούν αντικατάσταση κάποιου κρυστάλλου το οποίο έσπασε από χαλάζι. Το συγκεκριμένο φαινόμενο προκαλεί ζημιές και στο αμάξωμα του αυτοκινήτου, και για αυτό το λόγο υπάρχει και η κάλυψη για καιρικά φαινόμενα.

Η αντικατάσταση ενός παρμπρίζ ξεκινά συνήθως από 300 ευρώ και σε ορισμένες περιπτώσεις μπορεί να ξεπεράσει τα 1000 ευρώ, ενώ το κόστος για τη θραύση κρυστάλλων κατά μέσο όρο κυμαίνεται στα 2 ευρώ ανά εξάμηνο. Αξίζει το ρίσκο;


Μπορείς να αγοράσεις μια προσφορά από πριν και να την ενεργοποιήσεις όταν λήξει η τωρινή σου ασφάλεια

Αυτό που πρέπει να ξέρουμε ...>>>Συνεχίστε το άρθρο

Κοινοποίησέ το »
Σχολίασέ το »

Ακολουθήστε το Αutoagora στο Google News. Bρείτε όλες τις ειδήσεις
Σχολιάστε

Σχετικες επιχειρησεις