Test Συνεργείων
Τι δεν σας έχουν πει
Short Videos

Αντιρυτιδική προστασία για αυτοκίνητα;

Διαβάστηκε από 7792 αναγνώστες - 10/5/2017

Επειδή και τα αυτοκίνητα έχουν τις δικές τους ρυτίδες, δείτε τι μπορείτε να κάνετε για να τις εξαφανίσετε.

Αν προσπαθήσει κανείς να κάνει μια παρομοίωση του ανθρώπου με το αυτοκίνητο, θα μπορούσε να πει πως, όπως γερνάει ο άνθρωπος και κάνει ρυτίδες έτσι και το αμάξι μας με το πέρασμα του χρόνου, αποκτά τις δικές του ρυτίδες, οι οποίες είναι γρατσουνιές ή κάποια φθορά στο χρώμα του αμαξώματος. Για αυτό το λόγο υπάρχουν τα είδη περιποίησης και οι βαφές αυτοκινήτων, που μας βοηθούν να διατηρήσουμε το αμάξι μας πάντα νέο.

Διατηρήστε ψηλά την μεταπωλιτική αξία του αυτοκινήτου σας, χρησιμοποιώντας βαφές και χρώματα για την περιποίηση του.
Όσο περνάνε τα χρόνια και «μεγαλώνει», το αυτοκίνητό μας χάνει την αρχική του λάμψη..Αυτό έχει ως αποτέλεσμα την φθορά του χρώματος και την αλλοίωση της εξωτερικής του εικόνας και συνεπώς τη πτώση της μεταπωλητικής του αξίας.
Το μέγεθος της φθοράς εξαρτάται απόλυτα από το πόσο φροντίζουμε το όχημα μας για αυτό λοιπόν έχουμε την επιλογή να το επαναφέρουμε στην κατάστασή που βρισκόταν όταν το πρωτοπήραμε, ώστε αν έρθει η ώρα να το πουλήσουμε να έχουμε κρατήσει την εξωτερική του εμφάνιση σε υψηλά στάνταρ, κάτι που θα μας ανεβάσει την τιμή πώλησης.
Σε ότι αφορά τους συνήθεις τρόπους περιποίησης του αυτοκινήτου και του χρώματός του είναι οι εξής: το γυάλισμα και το κέρωμα, το ξεθάμπωμα φαναριών και η ολική αλλαγή χρώματος.

Ξέρεις πότε πρέπει να κάνεις γυάλισμα και πότε κέρωμα; Υπάρχει διαφορά.
Το γυάλισμα είναι μια ήπια στιλβωτική διαδικασία που χρησιμοποιείται για να διορθώσει ελαττώματα βαφής και η οποία βοηθάει στη λείανση της βαμμένης επιφάνειας και τη κάνει να γυαλίζει. Αν το αυτοκίνητό μας έχει γρατσουνιές, διάφορα σημαδάκια, θαμπάδα στο χρώμα κλπ., τότε θα πρέπει να γυαλίσουμε το όχημα σας και ενδεχομένως να κάνουμε επαναφορά χρώματος. Το καλύτερο είναι να απευθυνθούμε σε επαγγελματία, γιατί το γυάλισμα δεν είναι εύκολη υπόθεση. Το σωστό γυάλισμα του αυτοκινήτου, εκτός από επαγγελματικά υλικά, απαιτεί τεχνογνωσία, δηλαδή ποιες αλοιφές είναι κατάλληλες για κάθε περίπτωση και επαγγελματικά εργαλεία. Ο τεχνικός πρέπει να είναι να είναι γνώστης του αντικειμένου. Να μην αφήσει στρογγυλάδες, γυαλάδες και ολογράμματα. Πριν παραλάβουμε το αυτοκίνητο μας, θα πρέπει να το ελέγξουμε με το φως του ήλιου. Μόνο έτσι θα δούμε αν υπάρχουν «ατέλειες» στην ποιότητα της δουλειάς του. Το κόστος εργασίας εξαρτάται από την κατάσταση του χρώματος και το μέγεθος του οχήματος.

Από την άλλη, το κέρωμα είναι μια λειαντική επίστρωση, η οποία προστατεύει τη βαφή από σκόνη, βρωμιά και ακτινοβολία. Ουσιαστικά προσθέτουμε μία στρώση στην επιφάνεια του αμαξώματος και επομένως το κέρωμα μπορεί να αποτελέσει και το επόμενο «βήμα» του γυαλίσματος σε ένα αυτοκίνητο, ενισχύοντας την εμφάνιση και την προστασία του.

Όσον αφορά την επιλογή ανάμεσα στα δύο, σημαντικό ρόλο παίζει η κατάσταση της επιφάνειας του αυτοκινήτου, αφού αν είναι λεία τότε η φθορά βρίσκεται στο υπόστρωμα και χρειάζεται γυάλισμα, ενώ αντίστοιχα, αν η επιφάνεια είναι πιο «άγρια» τότε ένα απλό κέρωμα είναι συνήθως αρκετό.

Υπάρχει και το Car Wrapping. Μάθετε τι είναι και τι προσφέρει.
Το Car Wrapping είναι ουσιαστικά η διαδικασία αλλαγής χρώματος στο αυτοκίνητο ή τη μοτοσυκλέτα (αλλά και σε σκάφη και αλλού) χωρίς βαφή, αλλά με τη χρήση ειδικά σχεδιασμένων μεμβρανών αυτοκόλλητου βινυλίου. Οι ειδικές μεμβράνες με τις οποίες «τυλίγεται» το αυτοκίνητο, για να αλλάξει πλήρως την εικόνα του, είναι εύκολες στη χρήση και έχουν αρχίσει να κερδίζουν τους επαγγελματίες και τους καταναλωτές για μία σειρά από πλεονεκτήματα που τις διακρίνουν.
1. Υπάρχει δυνατότητα επιλογής μέσα από μία μεγάλη γκάμα, χωρίς να αλλάζει σημαντικά κάθε φορά και το κόστος του τυλίγματος.
2. Οι μεμβράνες αφαιρούνται εύκολα και με ασφάλεια, οπότε αν βαρεθούμε το καινούργιο, μπορούμε να επιστρέψουμε στο παλιό, εργοστασιακό χρώμα, γρήγορα και απλά.
3. Με το Car Wrapping προστατεύεται παράλληλα το χρώμα του αυτοκινήτου από τον ήλιο, αλλά και από μικρές γρατζουνιές.
4. Το «τύλιγμα» γίνεται και τοπικά, αφού μπορεί π.χ. να αλλαχθεί το χρώμα, μόνο στη μπροστινή μάσκα ή την οροφή.
5. Ακόμη και οι ίδιες οι αυτοκινητοβιομηχανίες, παράγουν συχνά ματ εκδόσεις των μοντέλων τους, χρησιμοποιώντας την τεχνική του Car Wrapping.
6. Οι νέες ειδικές μεμβράνες ψηφιακής εκτύπωσης, επιτρέπουν ακόμα και σχέδια δικής μας έμπνευσης ή διαφημίσεις.

Τέσσερα χρήσιμα tips που πρέπει να τα ξέρετε, πριν επιλέξετε τον τρόπο περιποίησης.
Πριν επιλέξουμε κάποιον συγκεκριμένο τρόπο περιποίησης του αυτοκινήτου και του χρώματός του πρέπει να προσέξουμε τα εξής:
1. Δεν συνίσταται να γυαλίζετε το όχημα σας περισσότερο από 3 φορές κατά μέσο όρο σε μια δεκαετία.
2. Από την άλλη μπορείτε να κάνετε κέρωμα, να κάνετε όσες φορές θέλετε, για να αποκτήσει γυαλάδα και να φαίνεται το χρώμα του φρέσκο.
3. Αν πλένουμε μόνοι μας το αυτοκίνητο, καλό είναι να χρησιμοποιούμε πανάκια με μικροίνες για το στέγνωμα.
4. Καιρός, περιττώματα πουλιών και ρετσίνι από δέντρα μπορούν να βλάψουν το χρώμα, σε βαθμό που να χρειαστεί βάψιμο. Για αυτό, πρέπει να καθαρίζουμε το αυτοκίνητό μας όσο πιο γρήγορα γίνεται.
 

Ακολουθήστε το Αutoagora στο Google News. Bρείτε όλες τις ειδήσεις