Test Συνεργείων
Τι δεν σας έχουν πει
Short Videos
Έρευνα Autoagora: Τι λέει ιδιοκτήτης μετά από 3 χρόνια με φυσικό αέριο;
3 ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΕΣ »

Έρευνα Autoagora: Τι λέει ιδιοκτήτης μετά από 3 χρόνια με φυσικό αέριο;

Διαβάστηκε από 8562 αναγνώστες - 6/2/2023

Μπορεί το φυσικό αέριο να είναι το πιο οικονομικό καύσιμο και ταυτόχρονα το πιο φιλικό προς το περιβάλλον, αλλά οι λιγοστοί σταθμοί ανεφοδιασμού είναι μια πρόκληση. Πώς όμως είναι να ζεις με αυτοκίνητο που καίει φυσικό αέριο; Ρωτήσαμε έναν ιδιοκτήτη και μας ανακάλυψε όλες τις πτυχές.

Πως είναι να είσαι κάτοχος ενός αυτοκίνητο που καίει CNG

Το φυσικό αέριο, παρόλο που ο πόλεμος της Ουκρανίας αύξησε τη τιμή του (τώρα πάλι είναι σε κάθοδο), συνεχίζει να είναι  το πιο οικονομικό και συμφέρον καύσιμο σε βάθος χρόνου, αφού το πραγματικό κόστος μετακίνησης για ένα αυτοκίνητο με CNG είναι κοντά στα 6ευρώ/100χλμ, όταν ίδιας κατηγορίας αυτοκίνητα σε βενζίνη θέλουν 13ευρώ/100χλμ και με πετρέλαιο 9ευρώ/100χλμ.

Πέρα από την οικονομία που προσφέρει υπάρχει και μια πληθώρα πλεονεκτημάτων έναντι στα πιο «παραδοσιακά» καύσιμα. Το CNG έχει χαμηλότερες εκπομπές CO2 κατά 25%, μικροσωματιδίων κατά 35%, αρωματικών υδρογονανθράκων κατά 75% και οξειδίων του αζώτου (ΝΟx) κατά 53% σε σχέση με τη βενζίνη, ενώ έχει μηδενικές εκπομπές μικροσωματιδίων PM. Επίσης λόγω μεγαλύτερης ενεργειακής απελευθέρωσης κατά τη διάρκεια της καύσης (1 κιλό ένα κιλό φυσικού αερίου ισοδυναμεί ενεργειακά με 1,5 λίτρα βενζίνης, 1,3 λίτρα diesel και 2 λίτρα υγραερίου) προσφέρει σημαντική οικονομία στο κόστος καυσίμου ανά χιλιόμετρο.
 

Κοινοποίησέ το »
Σχολίασέ το »

...>>>Συνεχίστε το άρθρο

Ακολουθήστε το Αutoagora στο Google News. Bρείτε όλες τις ειδήσεις
Σχολιάστε