Test Συνεργείων
Τι δεν σας έχουν πει
Short Videos

Ποια είναι τα οφέλη ενός εξουσιοδοτημένου συνεργείου;

29/3/2021

Ξέρεις τους λόγους για τους οποίους το εξουσιοδοτημένο συνεργείο είναι μία εξαιρετική επιλογή για το service του αυτοκινήτου σου; Μάθε λεπτομέρειες σχετικά με τα ανταλλακτικά που χρησιμοποιούνται, το service book αλλά και την εγγύηση που θα πάρεις!

Καλό «service book» = Υψηλή μεταπωλητική αξία!
Ένα ενημερωμένο βιβλίο συντήρησης είναι το καλύτερο χαρτί στην πώληση του αυτοκινήτου σας όταν έρθει η στιγμή να περάσει σε δεύτερο χέρι. Σε αυτό, καταγράφονται τα service του αυτοκινήτου (πότε και στα πόσα χιλιόμετρα), καθώς και τυχόν βλάβες-επισκευές που έχουν γίνει (πότε και στα πόσα χιλιόμετρα). Ένα αξιόπιστο βιβλίο service, πλήρες, με σφραγίδες και ημερομηνίες από τα συνεργεία που έχουν γίνει όλες οι εργασίες, ενώ είναι σε θέση να πιστοποιήσει την κατάσταση του αυτοκινήτου, καθώς και εάν τα χιλιόμετρα είναι πραγματικά ή γυρισμένα.
 
Aλλωστε είναι το πρώτο πράγμα που ζητάνε οι αγοραστές μεταχειρισμένου, και όχι άδικα αφού σε αυτό φαίνεται όλο το ιστορικό συντήρησης και άρα η μεταχείριση που είχε από τον πρώτο ιδιοκτήτη του.
Αν στο βιβλίο συντήρησης δεν φαίνεται πουθενά ότι έχουν αλλαχτεί τα τακάκια, ή ο συμπλέκτης και τα αμορτισέρ τι θα υποθέσει ο υποψήφιος αγοραστής; Ακόμη και αν του δείξετε αποδείξεις από το ανεξάρτητο συνεργείο για την εργασία και τα ανταλλακτικά που τοποθετήσατε, η εμπιστοσύνη του έχει κλονιστεί.
 
Γνήσια ανταλλακτικά για μέγιστη αξιοπιστία!
Το βασικότερο στοιχείο αγοράζοντας γνήσια ανταλλακτικά είναι οτι αυτά χρησιμοποιούν οι αυτοκινητοβιομηχανίες. Τα κατασκευάζουν κορυφαίοι κατασκευαστές με τους οποίους οι εταιρείες έχουν συμβόλαια. Συνεπώς, είναι τα προτεινόμενα ανταλλακτικά για να διασφαλιστεί η εύρυθμη και σωστή λειτουργία του αυτοκινήτου σας, ενώ παράλληλα καλύπτονται και από εργοστασιακή εγγύηση.
Ειδικά σε περιπτώσεις εποχικών ελέγχων οι εξουσιοδοτημένοι επισκευαστές προσφέρουν σημαντικές εκπτώσεις στις τιμές αγοράς των χρησιμοποιούμενων ανταλλακτικών, αλλά και στις εργασίες τοποθέτησής τους.
 
Μακροχρόνιες εγγυήσεις που φτάνουν τα 30 χρόνια!
Βασικός παράγοντας του after sales είναι οι εγγυήσεις, αφού διασφαλίζουν στον αγοραστή την υπεύθυνη και κυρίως ανέξοδη λύση, σε όποια βλάβη παρουσιαστεί κατά το διάστημα ισχύος τους.
 
Οι εγγυήσεις (η πιο σημαντική εγγύηση είναι αυτή των μηχανικών μερών), αντιδιαβρωτικής προστασίας και χρώματος - αποτελούν και ένα μέσο επίδειξης της εμπιστοσύνης για την ποιότητα των προϊόντων που κατασκευάζει.
Σε αυτό το κομμάτι σύμμαχός είναι η εξέλιξη της τεχνολογίας και των τρόπων κατασκευής των αυτοκινήτων, που επιτρέπουν σήμερα την προσφορά εγγύησης για τα μηχανικά μέρη έως και για 7 έτη ή για την προστασία του αμαξώματος από τη σκουριά έως και για 30 χρόνια! Πέραν των βασικών εργοστασιακών ωστόσο, υπάρχουν και οι επεκτάσεις της εγγύησης με ή χωρίς χρέωση του αγοραστή, αλλά και οι εγγυήσεις για τα ανταλλακτικά και εργασίες συντήρησης.
 
Μάλιστα, στις περισσότερες περιπτώσεις η απόφαση αυτή πρέπει να παρθεί κατά την αγορά, ωστόσο υπάρχουν κάποιες εταιρείες που δίνουν την δυνατότητα επέκτασης της εργοστασιακής εγγύησης και μέχρι το τέλος της βασικής περιόδου εγγύησης.
Πρέπει να σημειώσουμε πως τα μέρη τα οποία καλύπτει η επέκταση της εγγύησης μπορεί να διαφέρουν σε σχέση με αυτά της αρχικής εγγύησης του κατασκευαστή, για αυτό και σε κάθε περίπτωση πρέπει να δείτε από πριν σε τι ακριβώς καλύπτεστε.

Ακολουθήστε το Αutoagora στο Google News. Bρείτε όλες τις ειδήσεις