Test Συνεργείων
Τι δεν σας έχουν πει
Short Videos
Πώς να αποκαταστάσεις την ένταση των φώτων;
7 ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΕΣ »

Πώς να αποκαταστάσεις την ένταση των φώτων;

Διαβάστηκε από 5294 αναγνώστες - 28/7/2022

Έχει τύχει να παρατηρήσετε ότι τα μπροστινά φανάρια θολώνουν ή κιτρινίζουν; Παρακάτω θα βρείτε χρήσιμες συμβουλές συντήρησης των προβολέων του αυτοκινήτου σας.

Η άνετη και η ασφαλής οδήγηση είναι άμεσα συνδεδεμένη με την ένταση των προβολέων του αυτοκινήτου σας. Αν οδηγάτε νύχτα και παρατηρείτε το δρόμο όχι και τόσο φωτισμένο, ή τα μάτια σας κουράζονται γρήγορα και επηρεάζεται η ορατότητα σας, μάλλον είναι καιρός να ελέγξετε τους προβολείς σας.

Κοινοποίησέ το »
Σχολίασέ το »



Καθαρισμός των προβολέων
Τα φανάρια των αυτοκινήτων όταν δεν είναι καθαρά φωτίζουν λιγότερο στους δρόμους με τους κινδύνους να αυξάνονται κατά τη νυχτερινή οδήγηση. Το πλύσιμο των φαναριών είναι απλή διαδικασία καθώς με ένα σφουγγάρι ή κατά προτίμηση με ένα μαλακό πανί και ένα καλό σαμπουάν αυτοκινήτου η δουλειά γίνεται και με το παραπάνω. Αν υπάρχουν στην επιφάνεια των προβολέων σημάδια χώματος, μαυρίλας ή οποιαδήποτε βρωμιάς περάστε πρώτα ένα χέρι χωρίς απορρυπαντικό και μετά με το σαμπουάν ούτως ώστε η βρωμιά να απλωθεί, να ξεκολλήσει από κάποια σημεία και να καθαριστεί πλήρως. Προσοχή στις οργανικές ακαθαρσίες όπως η πίσσα, το ρετσίνι και τα έντομα τα οποία είναι ανθεκτικά στο χρόνο και αν μείνουν πάνω στην επιφάνεια των φαναριών για πολύ καιρό καθαρίζονται δύσκολα και μόνο με ειδικά καθαριστικά. Για να αποφύγετε τυχόν γρατζουνιές καθαρίστε τους προβολείς με βρεμένο πανί.



Γυάλισμα των προβολέων
Τα περισσότερα φανάρια αυτοκίνητων πλέον είναι κατασκευασμένα από πλαστικό και όχι από γυαλί με αποτέλεσμα να φθείρονται γρήγορα. Το πλαστικό κάλυμμα των προβολέων του αυτοκινήτου ταλαιπωρείται από την ακτινοβολία του ήλιου και τις καιρικές συνθήκες με αποτέλεσμα να θαμπώνει και να κιτρινίζει. Σε αυτό το στάδιο, το γυάλισμα των προβολέων επιτυγχάνεται με τη χρήση ενός κιτ αποκατάστασης διαύγειας φαναριών αποτελούμενο από γυαλόχαρτα διάφορων βαθμών σκληρότητας, πάστα γυαλίσματος προβολέων και βάση δίσκου. Το γυάλισμα έχει τα εξής στάδια για να ολοκληρωθεί επιτυχώς. Το καλύτερο δυνατό ξεκίνημα είναι να βγει από τη θέση του ο προβολέας ώστε να καθαριστεί πιο ολοκληρωμένα και παράλληλα να γυαλιστεί ομοιόμορφα, παρόλα αυτά αν δεν είναι εφικτό αυτό, τότε και η χαρτοταινία γύρω από την επιφάνεια των προβολέων είναι μια καλή λύση. Αφού τα γυαλόχαρτα έχουν μουλιάσει κάνα δεκάλεπτο, ανάλογα πάντα με τη φθορά της επιφάνειας ξεκινάτε με το τραχύτερο γυαλόχαρτο να γυαλίζετε την επιφάνεια με κυκλικές κινήσεις. Η σοφότερη λύση είναι το γυάλισμα με τροχείο αν και χειροκίνητα το αποτέλεσμα μπορεί να είναι εξίσου ικανοποιητικό.



Αλλαγή των λαμπτήρων
Ανάλογα αν έχετε κλασσικούς, αλογόνου, xenon, ή LED λαμπτήρες, η ένταση των προβολών μειώνεται και ανάλογα το προσδόκιμο της λειτουργίας τους χρειάζονται αντικατάσταση. Η διαδικασία είναι απλή και έχει 3 βήματα. Πρώτα ανοίγουμε το καπό και στο πίσω μέρος του φαναριού βρίσκουμε τον καμένο λαμπτήρα και αφαιρούμε τη φύσα που τον κρατάει.

...>>>Συνεχίστε το άρθρο

Ακολουθήστε το Αutoagora στο Google News. Bρείτε όλες τις ειδήσεις
Σχολιάστε