Test Συνεργείων
Τι δεν σας έχουν πει
Short Videos
Πως να ξεπλύνεις σωστά το αλάτι από το αυτοκίνητο σου!

Πως να ξεπλύνεις σωστά το αλάτι από το αυτοκίνητο σου!

1/2/2022

Μπορεί το αλάτι στους δρόμους να αποβεί σωτήριο σε περίπτωση χιονόπτωσης και πάγου, αλλά μπορεί να προκαλέσει σοβαρές κι ανεπανόρθωτες ζημίες στο αυτοκίνητο σου. Δες πως να καθαρίσει σωστά το αμάξωμα και το εσωτερικό από το αλάτι, ώστε να μην βρεθείς προ εκπλήξεως.

Ακόμα κι με σωστό καθάρισμα του χιονιού, ο μοναδικός τρόπος για την αποφυγή πάγου σε δρόμους και πεζοδρόμια είναι το ρίξιμο αλατιού. Αν κι αυτό είναι καλό για την ασφάλειά μας, δεν είναι καλό για το αυτοκίνητό μας, καθώς το αλάτι προκαλεί διάβρωση και σκουριά. Ευτυχώς, υπάρχουν μερικά απλά βήματα που μπορείς να ακολουθήσεις για να αντιμετωπίσεις αυτές τις ανεπιθύμητες παρενέργειες.

Κοινοποίησέ το »
Σχολίασέ το »

Πλύνε το αυτοκίνητο μόλις στεγνώσουν οι δρόμοι ή μια φορά την εβδομάδα

Αν κι είναι πάντα ωφέλιμο να πλένεις το αυτοκίνητό σου τακτικά, θα πρέπει να είσαι ιδιαίτερα προσεκτικός κατά τη διάρκεια των χειμερινών μηνών, ειδικά όταν ρίχνουν αλάτι. Αν η κακοκαιρία είναι παροδική, πλύνε το αυτοκίνητο πολύ καλά μόλις στεγνώσουν οι δρόμοι, αν πάλι είναι διάρκειας θα πρέπει να το πλένεις μια φορά την εβδομάδα.

Πλύνε καλά θόλους, τροχούς, χειρολαβές κι αρμούς

Είναι σημαντικό να ξεπλύνεις καλά το αυτοκίνητό σου με νερό. Εάν εφαρμόσεις σαπουνόνερο απευθείας σε στεγνό χρώμα, μπορεί να τρίψεις το αλάτι στο φινίρισμα του αυτοκινήτου και να γρατσουνίσεις τις επιφάνειες. Δώσε ιδιαίτερη προσοχή στους θόλους, τροχούς, χειρολαβές, χαμηλά σημεία κι αρμούς, όπου παρατηρείται περισσότερη συγκέντρωση αλατιού. Πάρε δυο κουβάδες, στο έναν θα έχεις καθαρό νερό που θα ξεπλένεις το σφουγγάρι και στον άλλο το σαπούνι, ώστε να μην μεταφέρετε το αλάτι. Ξεκίνα να εφαρμόζεις το σαμπουάν από πάνω προς τα κάτω. Ξέπλυνε σχολαστικά με νερό και στέγνωσε προσεχτικά όλες τις επιφάνειες, ώστε να μην παγώσει κανένα μέρος κατά τη διάρκεια της νύχτας. Στα εξωτερικά πλαστικά πέρασε ειδικά χημικά προστασίας και καθαρισμού για να μην χάσουν τη λάμψη τους.

Δώστε προσοχή στο κάτω μέρος του αυτοκινήτου σου

Το κάτω μέρος του αυτοκινήτου είναι το μέρος  του οχήματος που είναι πιο ευαίσθητο στη διάβρωση και τη σκουριά, καθώς βρίσκεται κοντά στο οδόστρωμα. Αποτελείται κυρίως από απροστάτευτα μεταλλικά εξαρτήματα που μπορούν γρήγορα να σκουριάσουν και να καταστραφούν. Για να γλιτώσεις από τέτοιες καταστάσεις, πλύνε συχνά το κάτω μέρος του αυτοκινήτου. Ανέβασε το αυτοκίνητο σε ένα πεζοδρόμιο ή μια ράμπα, ώστε να έχεις πιο εύκολη πρόσβαση από κάτω και ξέπλυνε καλά. Αν δεν μπορείς, καλό είναι να απευθυνθείς σε επαγγελματία για να έχεις το κεφάλι σου ήσυχο.

Ξύδι, νερό και μια πετσέτα είναι αρκετά για να σώσουν το εσωτερικό του αυτοκινήτου από το αλάτι

Το αλάτι όμως μπορεί να τρυπώσει και στην καμπίνα του αυτοκινήτου σου! Για να μην «κλαίς» χαλάκι και μοκέτα κάνε τη παρακάτω διαδικασία. Φτιάξε ένα διάλυμα, μισό ζεστό νερό και μισό λευκό ξύδι, ψέκασε τη περιοχή που έχει πάει το αλάτι  (αν δεν έχεις μπουκάλι με σπρέι, ρίξτε λίγο) και τρίψε απαλά με ένα πινέλο ή βούρτσα το σημείο, ώστε να βγει το αλάτι στην επιφάνεια. Στην συνέχεια πάρε μια στεγνή πετσέτα και βάλε την πάνω στο σημείο, ώστε να απορροφήσει την υγρασία. Αν δεν βγεί, δοκίμασε και με ηλεκτρική σκούπα. Μπορεί να πάρει λίγο χρόνο, αλλά το αλάτι θα φύγει σίγουρα.
  ...>>>Συνεχίστε το άρθρο

Κοινοποίησέ το »
Σχολίασέ το »

Ακολουθήστε το Αutoagora στο Google News. Bρείτε όλες τις ειδήσεις
Σχολιάστε