Test Συνεργείων
Τι δεν σας έχουν πει
Short Videos

Για να μη βρεθείς προ εκπλήξεως...η μαγική λέξη είναι "εγγύηση"

Συνεργεία & Service: Τι να προσέξω

23/2/2017

Πώς μπορείς να βεβαιωθείς ότι τα ανταλλακτικά που θα χρησιμοποιηθούν θα είναι ποιοτικά; Ποιες παγίδες κρύβουν οι εγγυήσεις; Γιατί είναι τόσο σημαντικό να έχεις καλά ενημερωμένο το service book του αυτοκινήτου;

Ανταλλακτικά
Πολλά συνεργεία για να μειώσουν το συνολικό κόστος, θα μας προτείνουν να χρησιμοποιήσουμε ανταλλακτικά χαμηλού κόστους που όμως δεν είναι σύμφωνα με τον κατασκευαστή. Εδώ χρειάζεται προσοχή. Τέτοιες επιλογές μπορεί να είναι φθηνές αλλά το πιο πιθανό είναι στο μέλλον να χρειαστεί να αλλάξει . ¶ρα, θα μας κοστίσει περισσότερο από το αναμενόμενο. Για να έχουμε λοιπόν, το κεφάλι μας ήσυχο, το καλύτερο είναι να διασφαλίσουμε ότι θα χρησιμοποιηθούν ανταλλακτικά που είναι σύμφωνα με τον κατασκευαστή και τα οποία θα έχουν γραπτή εγγύηση.

Εργασία
Πριν την έναρξη των εργασιών, συζητήστε με τον μηχανικό τις εργασίες που επιθυμείτε να γίνουν και ζητήστε να μάθετε την εγγύηση που παρέχει το συνεργείο για την εργασία του. Υπάρχουν περιπτώσεις συνεργείων που χρησιμοποιούν τη λέξη «Εγγύηση» σε διαφημιστικά σλόγκαν για προσέλκυση πελατών. Για μεγαλύτερη σιγουριά να ζητάτε συγκεκριμένες πληροφορίες για την εγγύηση που παρέχεται και τι περιλαμβάνει.
Μετά την ολοκλήρωση του service και πριν παραλάβετε το αυτοκίνητο:
  • Βεβαιωθείτε ότι έχουν γίνει οι εργασίες που είχατε αρχικά συμφωνήσει,
  • Ζητήστε τις αποδείξεις των ανταλλακτικών που χρησιμοποιήθηκαν και τις επίσημες εγγυήσεις τους &
  • Βεβαιωθείτε ότι το έχει κρατηθεί και ενημερωθεί πλήρως ένα βιβλίο τύπου book service.
Πριν επιλέξεις, λοιπόν, συνεργείο για το service σου, σκέψου καλά τις επιλογές σου. Πριν αποφασίσεις, ζύγισε την καλή φήμη του συνεργείου, την τεχνογνωσία των μηχανικών του, τον καλό εξοπλισμό, την εξειδίκευση και το συνολικό κόστος και πάρε την καλύτερη απόφαση για να φροντίσεις καλά το αυτοκίνητό σου και την ασφάλεια σου.

Ακολουθήστε το Αutoagora στο Google News. Bρείτε όλες τις ειδήσεις