Test Συνεργείων
Τι δεν σας έχουν πει
Short Videos

Το πουλάς ακριβά και τρία ακόμα οφέλη του να πηγαίνεις σε εξειδικευμένο συνεργείο

4/7/2017

Αν θες να «πιάσει» πολλά όταν θα το πουλήσεις, να ισχύει η εγγύησή σου, να μπαίνουν καλά ανταλλακτικά και να μπορείς να ελέγξεις από πριν την ποιότητα της εργασίας που θα γίνει, πήγαινε σε εξειδικευμένο συνεργείο.

Αν το πηγαίνεις στο εξειδικευμένο θα φανεί στο book service και έτσι θα πιάσει μεγαλύτερη τιμή.

Η επίσκεψη σε κάποιο εξουσιοδοτημένο ή εξειδικευμένο συνεργείο για την συντήρηση του αυτοκινήτου σας έχει οφέλη που μπορεί να μην τα έχετε καν φανταστεί. Τόσο οικονομικά, όσο και για την ίδια σας την ζωή, αφού ένα σωστό και πλήρες service δεν βάζει σε κίνδυνο την οδική ασφάλεια.

Πιο αναλυτικά, τα οφέλη από το service στο συνεργείο είναι πολλά. Για παράδειγμα, ένα ενημερωμένο βιβλίο συντήρησης είναι το καλύτερο χαρτί στην πώληση του αυτοκινήτου σας όταν έρθει η στιγμή να περάσει σε δεύτερο χέρι. Είναι αυτό που θα κρατήσει την τιμή του πιο ψηλά από κάθε είδος επιπλέον εξοπλισμού που μπορεί να έχετε πληρώσει για να έχει το αυτοκίνητό σας. Το βιβλίο συντήρησης είναι το πρώτο πράγμα που ζητάνε οι αγοραστές μεταχειρισμένου, και όχι άδικα αφού σε αυτό φαίνεται όλο το ιστορικό συντήρησης και άρα η μεταχείριση που είχε από τον πρώτο ιδιοκτήτη του. Αν στο βιβλίο συντήρησης δεν φαίνεται πουθενά ότι έχουν αλλαχτεί τα τακάκια, ή ο συμπλέκτης και τα αμορτισέρ τι θα υποθέσει ο υποψήφιος αγοραστής; 

Φυσικά, ακόμη και στην περίπτωση που δεν σας ενδιαφέρει η μεταπώληση του οχήματός σας, η επιλογή ενός εξειδικευμένου συνεργείου έχει επιπλέον προτερήματα. 


 
Στο εξειδικευμένο συνεργείο ξέρεις ότι θα μπουν σωστά ανταλλακτικά στο αυτοκίνητό σου και όχι "κινεζιές".

Πρώτα από όλα χρησιμοποιούνται γνήσια ανταλλακτικά ή after market ανταλλακτικά τα οποία είναι φτιαγμένα και «υπογεγραμμένα» από τον κατασκευαστή και τα οποία θα «κουμπώσουν» όπως πρέπει στο αυτοκίνητό σας. Ανταλλακτικά δηλαδή, που έχουν εξελιχθεί από τους τεχνικούς που εξέλιξαν το ίδιο το αυτοκίνητό σας και πληρούν τις προδιαγραφές του κατασκευαστή, ενώ συνοδεύονται από επίσημη εγγύηση.

Τέλος, η επισκευή ενός οχήματος σε εξειδικευμένο συνεργείο γίνεται από τεχνίτες που έχουν μεγάλη εμπειρία, όπου από τα χέρια των μαστόρων έχει περάσει πληθώρα μοντέλων. 



`Εχει αλλάξει ο νόμος και δε χάνεις την εγγύησή σου.

Από την 1η Ιουλίου 2010, έχει τεθεί σε ισχύ Ευρωπαϊκή Οδηγία, η οποία προβλέπει ότι ο καταναλωτής θα μπορεί να απευθύνεται σε εξειδικευμένα – ανεξάρτητα συνεργεία για εργασίες συντήρησης, χωρίς να χάνει το δικαίωμα της εγγύησης. Σκοπός αυτής της οδηγίας ήταν να μειωθεί το κόστος επισκευής και συντήρησης και να ενισχυθεί ο ανταγωνισμός στην αγορά. Μάλιστα, σύμφωνα με την ίδια Ευρωπαϊκή Οδηγία οι αυτοκινητοβιομηχανίες είναι υποχρεωμένες να παρέχουν σε ανεξάρτητα συνεργεία αυτοκινήτων όλες τις τεχνικές πληροφορίες που είναι απαραίτητες για την επισκευή και τη συντήρηση τους.

`Αρα, πηγαίνοντας για service σε ένα εξειδικευμένο συνεργείο, δεν χάνετε την εγγύηση, εφόσον βέβαια ακολουθείτε τις εντολές του κατασκευαστή αναφορικά με τα διαστήματα των service, των εργασιών και των προδιαγραφών στα χρησιμοποιούμενα ανταλλακτικά.



Μπορείς να τσεκάρεις το συνεργείο πριν πας περνώντας μια βόλτα ή τσεκάροντας τα αυτοκινητιστικά clubs.

Πριν επιλέξετε ανάμεσα σε κάποιο συνεργείο, καλό θα ήταν να κάνετε μια έρευνα αγοράς. Όπως είπαμε και λίγο πιο πάνω τσεκάρουμε τους χώρους του συνεργείου, το φόρτο εργασίας, τις γνώσεις των μηχανικών, την ταχύτητα και δυνατότητα εύρεσης ανταλλακτικών και την εξυπηρέτηση πελατών. Η προβολή αρκετών επαγγελματιών του κλάδου σε ειδικά μέσα μπορεί να σας δώσει μία πρώτη καλή εικόνα ακόμη και αν δεν έχετε επισκεφθεί δια ζώσης τις εγκαταστάσεις του.

Επίσης αρκετά club αυτοκίνησης, ανεβάζουν συζητήσεις ως προς όλα τα χαρακτηριστικά των συνεργείων σε σχετικά forums στο internet. Πολλά από αυτά τα ερωτήματα μπορούν να απαντηθούν με μια απλή σας επίσκεψη στο συνεργείο.

Τέλος, δεν θα πρέπει να παραμελείτε, αφήνοντας εκτός επισκευής ή αλλαγής, σημαντικούς τομείς της οδικής σας ασφάλειας. Τα συστήματα φρένων, οι αλλαγές λαδιών, ελαστικών, τα ψαλίδια και οι αναρτήσεις σας, είναι ζωτικά στοιχεία του οχήματος σας και παίζουν καίριο ρόλο στην οδική σας ασφάλεια.

Ακολουθήστε το Αutoagora στο Google News. Bρείτε όλες τις ειδήσεις