Test Συνεργείων
Τι δεν σας έχουν πει
Short Videos

90 χρόνια αγώνων για την Ferrari

13/6/2019

Το αγωνιστικό τμήμα της Ferrari γιορτάζει τα 90 χρόνια παρουσίας στις πίστες και το κάνει μέσω μίας ειδικής έκθεσης που λαμβάνει χώρα στο Μουσείο της στο Maranello και αναμένεται να κρατήσει περίπου μέχρι τα μέσα του 2020.

Για αυτούς που θα παραξενευτούν σκεπτόμενοι πως το 2017 η Ferrari γιόρτασε την 70η της επέτειο, θα πρέπει να πούμε πως το αγωνιστικό παρελθόν της μάρκας είναι μακροβιότερο από αυτό του τμήματος οδικών αυτοκινήτων. Η ιστορία της Scuderia Ferrari ξεκινά πριν από περίπου έναν αιώνα, όταν ο Enzo Ferrari κατασκεύαζε αγωνιστικά αυτοκίνητα για την Alfa Romeo και στη συνέχεια διαγωνίζονταν με αυτά.



Το 1939 έφυγε από την ιταλική ομάδα και άρχισε να κατασκευάζει τα δικά του αγωνιστικά αυτοκίνητα, ωστόσο μία συμφωνία με την Alfa Romeo τον εμπόδισε να χρησιμοποιήσει το όνομά του στα οχήματα αυτά κάτι που συνέβη για τα πρώτα τέσσερα χρόνια. Έτσι συνέχισε να εργάζεται σε αυτό τον τομέα ιδρύοντας μια φίρμα που ονομάστηκε Auto Avio Costruzioni και εισήγαγε το πρώτο της μοντέλο, το 815, για την αγωνιστική περίοδο του 1940.


 
Επιστρέφοντας στο παρών, η έκθεση της Ferrari στο μουσείο του Maranello περιλαμβάνει μερικά από τα καλύτερα οχήματα σε όλη τη μακρά ιστορία της. Μέσα σε αυτά περιλαμβάνεται το μονοθέσιο D50 που οδηγήθηκε από τον Juan Manuel Fangio, όπως και το 246 που οδηγήθηκε από τον Mike Hawthorn, αλλά και το 156 πίσω από το τιμόνι του οποίου βρέθηκε ο θρυλικός John Surtees το 1963.
 
Η Alfa Romeo 8C 2300 Spider, το οποίο ήταν το πρώτο αυτοκίνητο που φέρει το λογότυπο της Ferrari είναι μεταξύ των εκθεμάτων, όπως βεβαίως και τα πιο πρόσφατα μονοθέσια F2004 του Michael Schumacher και F2007 του Kimi Raikkonen.

 

Ακολουθήστε το Αutoagora στο Google News. Bρείτε όλες τις ειδήσεις