Test Συνεργείων
Τι δεν σας έχουν πει
Short Videos

Αγώνας F1 και στο Βιετνάμ. Αχ βρε Ελλάδα.. (+video)

23/4/2019

Από το 1950 μέχρι και σήμερα έχουν διεξαχθεί πάνω από 1.000 αγώνες Formula 1, σε όλο τον κόσμο. Κανείς από όλους αυτούς δεν έχει διοργανωθεί στην χώρα μας, αφού η ανάγκη επενδύσεων, δεν ήταν αρκετή για να κατασκευαστεί μια πίστα τέτοιων προδιαγραφών, όταν είχαμε την ευκαιρία…

Το Βιετνάμ θα αποκτήσει το δικό του Grand Prix, μετά από το Αζερμπαϊτζάν, με μια πολύ εντυπωσιακή πίστα που έχει καταφέρει να συνδυάζει στοιχεία από τις κορυφαίες πίστες όλου του κόσμου. Συνδυάζει χαρακτηριστικά από την Σεπάνγκ, το Μονακό και το Nürburgring, σε μια πολύ εντυπωσιακή τοποθεσία.

Ο πρώτος αγώνας θα διεξαχθεί το 2020, και ουσιαστικά θα είναι ο 4ος αγώνας που θα προστεθεί στο Παγκόσμιο πρωτάθλημα, από χώρες της Ασίας (Σιγκαπούρη, Κίνα, Ιαπωνία).
Το μήκος της πίστας είναι 5,565 χιλιόμετρα, και περιλαμβάνει 3 μεγάλες ευθείες και 22 στροφές. Χαρακτηριστικό είναι πως η ευθεία εκκίνησης έχει μήκος 1,5 χιλιόμετρο, που αυτόματα την κατατάσσει στην 3η μεγαλύτερη του πρωταθλήματος, ενώ θα μπορούν να αναπτύξουν ταχύτητες έως και 335 χλμ./ώρα! Η πίστα ουσιαστικά θα βασίζεται στους δρόμους της πόλης, πράγμα που την κάνει ακόμα πιο εντυπωσιακή.

Κάτι τέτοιες στιγμές σε πιάνει κατάθλιψη, γιατί η χώρα μας δεν έχει καταφέρει έως τώρα να βρει μια λύση, και να τεθεί επί τάπητος η κατασκευή μιας τέτοιων προδιαγραφών πίστα στην Ελλάδα, αν και τώρα προεκλογικά θα την θυμηθούν στις εξαγγελίες τους..
Παρακολουθήστε όμως, ένα πολύ όμορφο video με την νέα F1 πίστα στο Βιετνάμ.
 
 

Ακολουθήστε το Αutoagora στο Google News. Bρείτε όλες τις ειδήσεις