Test Συνεργείων
Τι δεν σας έχουν πει
Short Videos

Επιτυχίες γνώρισε και σε αγώνες έξω από την F1.

Ο Moss αγωνίστηκε από το 1951 έως το 1961 και σημείωσε 16 νίκες.

«Aποσύρεται» ένας θρύλος

22/1/2018

Στην ηλικία των 88, ήρθε επιτέλους η ώρα για τον Sir Stirling Moss να ανακοινώσει επίσημα την απόσυρση του από τους αγώνες.

Με μια ανακοίνωση που αναρτήθηκε στην σελίδα του, ο γιός του Sir Stirling Moss, Elliot γνωστοποίησε ότι ο πατέρας του «αποφάσισε επιτέλους να αποσυρθεί, ώστε αυτός και η μητέρα μου να ξεκουραστούν και να περνούν περισσότερο χρόνο μαζί και κοντά στα υπόλοιπα μέλη της οικογένειας».

Ο Moss αγωνίστηκε από το 1951 έως το 1961 και σημείωσε 16 νίκες, με την πρώτη του να έρχεται στο βρετανικό Grand Prix με μία Mercedes W196, όταν επικράτησε του teammate Juan Manuel Fangio . Συχνά, αναφέρεται πως ο καλύτερος οδηγός που δεν κατάφερε ποτέ να πάρει κάποιο Παγκόσμιο Πρωτάθλημα F1, έχοντας καταλήξει στη δεύτερη θέση τέσσερις φορές και στην τρίτη άλλες τρεις.

Επιτυχίες γνώρισε και σε αγώνες έξω από την F1, με νίκες το 1955 στο Mille Miglia με μία Mercedes-Benz 300 SLR και στον 24ωρο αγώνα του Le Mans με μια Aston Martin DB3S. O Βρετανός δεν σταμάτησε ποτέ να βρίσκεται κοντά στον χώρο του μηχανοκίνητου αθλητισμού και συμμετείχε σε πολλές αγωνιστικές εκδηλώσεις.

Προς τιμήν του μάλιστα, έχουν κατασκευαστεί μια σειρά από αυτοκίνητα όπως η Mercedes-AMG SLR Stirling Moss του 2009 και η Lister Jaguar Knobbly Stirling Moss Editions πιο πρόσφατα.
 

Ακολουθήστε το Αutoagora στο Google News. Bρείτε όλες τις ειδήσεις