Test Συνεργείων
Τι δεν σας έχουν πει
Short Videos

Οι διοργανωτές του πρωταθλήματος έλαβαν την απαραίτητη έγκριση της FIA και πλέον μετράνε αντίστροφα για την έναρξη του πρώτου αγώνα.

Εγκρίθηκε από τη FIA το πρωτάθλημα της Tesla

5/2/2018

Δύο περίπου χρόνια μετά την ανακοίνωση του πρωταθλήματος Electric GT Racing Series, φαίνεται πως ήρθε η στιγμή, το πρωτάθλημα των ηλεκτρικών μοντέλων της Tesla να πάρει σάρκα και οστά.

Οι διοργανωτές του πρωταθλήματος έλαβαν την απαραίτητη έγκριση της FIA και πλέον μετράνε αντίστροφα για την έναρξη του πρώτου αγώνα.
 
Στη συγκεκριμένη σειρά αγώνων  γίνεται λόγος πως θα διαγωνιστούν τροποποιημένα Tesla P100D με ισχύ περίπου 778 ίππων, χωρίς ωστόσο να έχει γίνει γνωστό μέχρι στιγμής οι τοποθεσίες και οι οδηγοί που θα διαγωνιστούν. Το μόνο που έχει αναφερθεί είναι πως οι πίστες που θα χρησιμοποιηθούν θα είναι πρώην και νυν πίστες της Formula 1.

Η έγκριση της FIA είναι σίγουρα ένα μεγάλο βήμα προς τα εμπρός και για να συμβεί αυτό βοήθησε και το γεγονός πως τα αγωνιστικά Tesla Model S πέρασαν τα επίσημα crash test, ωστόσο γίνεται λόγος πως η νέα σειρά αγώνων πρέπει ακόμα να προσελκύσει περισσότερες ομάδες, καθώς μόνο μία έχει φέρεται να έχει υπογράψει αυτή τη στιγμή.
 
Οι νέοι αγώνες σύμφωνα με τις φήμες θα αποτελούνται από τρεις προκριματικούς γύρους αλλά και δύο αγώνες 37 μιλίων (περίπου 60 χιλιομέτρων) και θα διεξάγονται τόσο το πρωί όσο και το βράδυ. Μάλιστα υποστηρίζεται πως θα υπάρχουν και συνοδευτικά πρωταθλήματα eSports και ηλεκτρικών καρτ, καθώς και ένας διαγωνισμός drift.
 
«Αυτή είναι μια συναρπαστική μέρα για εμάς, καθώς επιβεβαιώνουμε ότι η σειρά ηλεκτρικών αυτοκινήτων παραγωγής έχει επίσημα επικυρωθεί από τη FIA» δήλωσε ο διευθύνων σύμβουλος της Electric GT Mark Gemmell. «Σεβόμαστε τη FIA και είμαστε επίσης στην ευχάριστη θέση να δημοσιεύσουμε επίσημα τους αθλητικούς κανονισμούς για τη σειρά ηλεκτρικών αυτοκινήτων παραγωγής».   

Ακολουθήστε το Αutoagora στο Google News. Bρείτε όλες τις ειδήσεις