Test Συνεργείων
Τι δεν σας έχουν πει
Short Videos

Είπε και κάποια καλά...

«Έκραξε» την Formula E ο Χάμιλτον

13/11/2018

Mακριά ακόμα από την F1 βρίσκεται η Formula E σύμφωνα με τον Lewis Hamilton. Δείτε τι απάντησε όταν τον ρώτησαν αν θα πήγαινε να τρέξει εκεί και τη γνώμη του για τα ηλεκτρικά.

Την άποψη του για την Formula E εξέφρασε ο πέντε φορές παγκόσμιος πρωταθλητής και νικητής του Grand Prix της Βραζιλίας Lewis Hamilton.

O Bρετανός οδηγός σε ερώτηση που του έγινε για το αν σκέφτεται να αφήσει την F1 για την συνεχώς αναπτυσσόμενη Formula E, απάντησε πως δεν υπάρχει κανένα τέτοιο ενδεχόμενο. Τα ακριβή του λόγια ήταν: «Δεν νομίζω ότι μπορείς να συγκρίνεις την F1 με την Formula E. Ίσως μπουν σε σύγκριση σε 5 ή 10 χρόνια αλλά η τεχνολογία που έχουμε είναι πολύ πιο εξελιγμένη από αυτή που έχουν και τα μονοθέσια τους είναι πιο αργά ακόμα και από την Formula Ford. Έχουν δρόμο ακόμα να φτάσουν τις ταχύτητες της F1 και δεν ξέρω αν είναι αυτός ο στόχος τους».

Στη συνέχεια όμως έπλεξε το εγκώμιο της Formula E λέγοντας: «Έχω δει τα μονοθέσια στους στα social media και μοιάζουν ωραία, τους εύχομαι τα καλύτερα και ανυπομονώ να δω την συνέχεια. Είναι φανταστικό που οι μεγάλες εταιρείες επενδύουν στο πρωτάθλημα. Στους δρόμους για να έρθουμε εδώ, μπορείς να δεις πόσο μεγάλη κίνηση υπάρχει, χιλιάδες αυτοκίνητα στους δρόμους. Αν καταφέρουμε να κάνουμε όλα αυτά τα αυτοκίνητα υβριδικά, τότε θα υπάρξει μεγάλη διαφορά στο περιβάλλον».

Ο Ηamilton αναφέρθηκε και στην στροφή που υπάρχει στην αυτοκίνηση προς τον ηλεκτρισμό λέγοντας:«Tα αέρια που εκπέμπουν τα αυτοκίνητά μας δεν είναι καλά για το περιβάλλον και αυτό με ανησυχεί. Αλλά από την άλλη πλευρά, είμαι φίλος των αγώνων και petrolhead. Δεν θα γίνω ποτέ «electric-head». Eλπίζω όσο αγωνίζομαι να υπάρχουν μονοθέσια με μοτέρ εσωτερικής καύσης που να έχουν κάποιου είδους ήχο».
 

Ακολουθήστε το Αutoagora στο Google News. Bρείτε όλες τις ειδήσεις