Test Συνεργείων
Τι δεν σας έχουν πει
Short Videos

Το συμβόλαιο συνεργασίας μεταξύ της ιταλικής εταιρείας και της ομάδας της F1 έχει διάρκεια 2 ετών.

Πιο συγκεκριμένα, η συμφωνία πραγματοποιήθηκε με την ομάδα της Sauber, η οποία από εδώ και στο εξής θα ονομάζεται Alfa Romeo Sauber F1 Team.

Επιστροφή της Alfa Romeo στην F1

29/11/2017

Επιβεβαιώθηκε με κάθε επισημότητα η επιστροφή της Alfa Romeo στην Formula 1 ύστερα από απουσία 32 ετών! Μάθετε με ποια ομάδα θα συνεργαστεί και ποιος θα είναι ο ρόλος της.

Μόλις μία εβδομάδα πέρασε από τότε που αναπτύχθηκε έντονη φημολογία για την επιστροφή της ιταλικής φίρμας στην Formula 1 και σήμερα ήρθε η επιβεβαίωση δια στόματος του κ. Sergio Marchionne, του αφεντικού της Alfa Romeo. Πιο συγκεκριμένα, η συμφωνία πραγματοποιήθηκε με την ομάδα της Sauber, η οποία από εδώ και στο εξής θα ονομάζεται Alfa Romeo Sauber F1 Team.

Το συμβόλαιο συνεργασίας μεταξύ της ιταλικής εταιρείας και της ομάδας της F1 έχει διάρκεια 2 ετών. Δια στόματος ο Sergio Marchionne είπε: «Aυτή η συμφωνία με την Sauber είναι ένα μεγάλο βήμα στην αναδιαμόρφωση της Alfa Romeo που θα επιστρέψει στην F1 μετά από αποχή 30 ετών. Η Αlfa Romeo θα συμμετάσχει μαζί με άλλους μεγάλους κατασκευαστές στο πρωτάθλημα σε συνεργασία με την αδιαμφισβήτητη εμπειρία της ομάδας της Sauber».

Ο πρόεδρος της Sauber, κ. Pascal Picci δήλωσε ότι η Alfa Romeo ήταν ο ιδανικός συνεργάτης για την ομάδα του: « H Alfa Romeo έχει μεγάλη ιστορία επιτυχιών στα grand prix και είμαστε πολύ περήφανοι που αυτή η παγκοσμια γνωστή εταιρεία επέλεξε να δουλέψει μαζί μας για την επιστροφή της στην κορυφαία διοργάνωση μηχανοκίνητου αθλητισμού.  Είμαστε σίγουροι ότι μαζί θα μπορέσουμε να φέρουμε πολλές επιτυχίες στην Alfa Romeo Sauber F1 Team και αναμένουμε να έχουμε μια μακρόχρονη και επιτυχημένη συνεργασία.»
 
Υπενθυμίζουμε ότι η Sauber βρέθηκε μια ανάσα από την συνεργασία της με την Honda, ωστόσο την τελευταία στιγμή αποφάσισε να συνεχίσει με την Ferrari ενώ η συνεργασία της πλεόν με την Alfa Romeo σημαίνει ότι η συνεργασία ανάμεσα στην Sauber και το Maranello θα γίνει ακόμα στενότερη.

Εντωμεταξύ, η Sauber δεν έχει ανακοινώσει ποιο θα είναι το δίδυμο των οδηγών της για τη νέα σεζόν με τον επικρατέστερο υποψήφιο να είναι ο Charles Leclerc και τους Giocinazzi και Marcus Ericcson να παλεύουν για τη θέση του δεύτερου οδηγού.

Ακολουθήστε το Αutoagora στο Google News. Bρείτε όλες τις ειδήσεις