Test Συνεργείων
Τι δεν σας έχουν πει
Short Videos

Το μονοθέσια που έχουν πάρει την έγκριση να οδηγηθούν θα προδιαγραφών Tatuus F3-spec.

«Formula 1» γυναικών! Πότε αρχίζει;

11/10/2018

Η γυναικεία «Formula 1» είναι προ των πυλών και έχει αποφασιστεί να έρθει μαζί με τον ερχομό του 2019.

Μία νέα σειρά αγώνων στους οποίους θα συμμετέχουν μόνο γυναίκες οδηγοί έχει προγραμματιστεί να ξεκινήσει το 2019 με την ονομασία W Series. Όπως έγινε γνωστό το συγκεκριμένο πρωτάθλημα έχει ως στόχο να βοηθήσει την ώθηση των θηλυκών πιλότων προς το πρωτάθλημα της F1 και δεν αποτελεί καθόλου έκπληξη το γεγονός πως υποστηρίζεται από τον πρώην οδηγό της Formula 1, David Coulthard ο οποίος είναι γνωστός για την αγάπη του προς το γυναικείο φύλλο.

Το μονοθέσια που έχουν πάρει την έγκριση να οδηγηθούν θα προδιαγραφών Tatuus F3-spec, ενώ αξίζει να σημειωθεί πως η γυναίκα που θα κατακτήσει τον τίτλο εκτός από την χαρά του τίτλου θα λάβει επιπλέον 500.000 δολάρια.
 
Η έναρξη του πρωταθλήματος θα γίνει τον Μάιο του 2019 και θα περιλαμβάνει 6 Grand Prix διάρκειας 30 λεπτών, τα οποία θα λάβουν χώρα στην Ευρώπη, ένα από τα οποία στη Μεγάλη Βρετανία, χωρά καταγωγής του Coulthard.
 
Τέλος αξίζει να σημειωθεί πως οι συμμετέχουσες θα πρέπει νωρίτερα να έχουν αποδείξει την αξία τους στην  οδήγηση μέσω κάποιων τεστ και μόνο αυτές που θα επιλεχθούν θα καθίσουν πίσω από το τιμόνι μονοθεσίου, εξασφαλίζοντας έτσι ότι στο πρωτάθλημα θα συμμετέχουν οι πιο ικανές και όχι αυτές που τυχαίνει να έχουν κάποιο χορηγό.
 
Την  απόφαση αυτή θα την πάρει μία κριτική επιτροπή που θα απαρτίζεται από τους Coulthard,  τον πρώην διευθυντή ομάδων της F1, Dave Ryan, αλλά και τον τεχνικό διευθυντή της F1, Adrian Newey.

Ακολουθήστε το Αutoagora στο Google News. Bρείτε όλες τις ειδήσεις