Test Συνεργείων
Τι δεν σας έχουν πει
Short Videos

H F1 πάει Βιετνάμ

9/10/2018

Ένα νέο Grand Prix θα προστεθεί στο πρόγραμμα της Formula 1 από το 2020 που θα λαμβάνει χώρα στο Βιετνάμ. Δείτε όλες τις λεπτομέρειες.

Οι φήμες για την προσθήκη ενός νέου Grand Prix στην ασιατική χώρα καλά κρατούσαν τα τελευταία χρόνια, κάτι που έχει σχεδόν επιβεβαιωθεί, καθώς μένει μόνο η επίσημη ανακοίνωση της ένταξης του βιετναμέζικου Grand Prix στο πρόγραμμα του 2020 που αναμένεται μέσα στον επόμενο μήνα. Σύμφωνα με δημοσιεύματα του διεθνούς Τύπου, υπάρχει ήδη συμφωνία της Liberty Media που διαχειρίζεται τα δικαιώματα της Formula 1 για τη δημιουργία της νέας πίστας.
 

Αναλυτικότερα, ο Τσάρλι Γουάτινγκ, αλυτάρχης της Formula 1, επισκέφθηκε την τοποθεσία περίπου 12 χλμ. εξώ από το Ανόι, την πρωτεύουσα του Βιετνάμ, που εικάζεται ότι θα κατασκευαστεί το σιρκουί και δήλωσε: «Δεν υπάρχει ουσιαστική πρόοδος στην κατασκευή της πίστας, αλλά η τοποθεσία έχει καθοριστεί. Είναι σε προχωρημένα στάδια σχεδιασμού και από όσο γνωρίζω, στοχεύουν για το 2020. Αυτό δεν θα αποτελέσει πρόβλημα με βάση προηγούμενη εμπειρία».

Ο Γουάτινγκ, μάλιστα, επιβεβαίωσε πως η διαδρομή θα περιλαμβάνει και δημόσιους δρόμους, αλλά και ότι θα έχει ένα νέο κομμάτι, που θα χτιστεί ειδικά για το Grand Prix. «Είναι κυρίως σε δημόσιους δρόμους αλλά υπάρχει ένα τμήμα που δεν έχει κατασκευαστεί ακόμα. Υπάρχει ένας ανοιχτός χώρος που θα χτιστούν τα κτήρια των pits. Μέρος της πίστας θα χτιστεί εκεί, το οποίο δεν υπάρχει αυτή την στιγμή. Αλλά θα γίνει δημόσιος δρόμος μετά από αυτό».

Ακολουθήστε το Αutoagora στο Google News. Bρείτε όλες τις ειδήσεις