Test Συνεργείων
Τι δεν σας έχουν πει
Short Videos

Μετά από 7 χρόνια απουσίας η BMW επιστρέφει στο Le Mans.

H επιστροφή της BMW στο 24ώρο Le Mans

5/6/2018

Μετά από 7 χρόνια απουσίας η BMW επιστρέφει στο Le Mans για να αγωνιστεί στον 24ωρο αγώνα. Διαβάστε τις λεπτομέρειες.

Το αγωνιστικό τμήμα της BMW συμμετέχει ενεργά σε πλήθος διοργανώσεων και αγώνων ανά την υφήλιο, ωστόσο τα τελευταία 7 χρόνια ήταν έντονη η απουσία της από τον 24ωρο αγώνα του Le Mans. Aυτό άλλαξε αυτό το Σαββατοκύριακο.

Η βαυαρική μάρκα έβαλε δύο από τις νέες της M8 GTE να ολοκληρώσουν δοκιμαστικούς γύρους στο Circuit de la Sarthe τις προηγούμενες μέρες, ώστε να προετοιμαστεί για την επιστροφή της στους αγώνες τον επόμενα μήνα. Συνολικά, τα δύο αυτοκίνητα διένυσαν 1.200 χλμ. μέσα σε 9 ώρες δοκιμών.

Αυτή ήταν η πρώτη φορά που κάποια BMW με εργοστασιακή υποστήριξη βρέθηκε στο Le Mans μετά το 2011, όταν μια M3 GT2 τερμάτισε δεύτερη στην κατηγορία LMGTE Pro. Η μόνη νίκη που έχει πάρει η μάρκα στον αγώνα σημειώθηκε το 1999.

Φέτος πάντως, η BMW δεν έχει μεγάλες προσδοκίες για το τι θα είναι σε θέση να καταφέρει μιας και φαίνεται να μην μπορεί να ακολουθήσει τον ρυθμό των άλλων ομάδων. Το αφεντικό της BMW TMTEK Εrnest Knoors δήλωσε: «Είναι ωραίο που κάναμε τα πρώτα χιλιόμετρα στο Le Mans. Τα αυτοκίνητα δεν έχουν προβλήματα, εκτός από κάποια μικρά θεματάκια που θα λυθούν πριν τον αγώνα. Ολοκληρώσαμε τα 1.200 χλμ. και μαζέψαμε κάποιες πληροφορίες ειδικά για τα ελαστικά. Έχουμε ακόμα δουλεία αλλά είμαι ευχαριστημένος».
 

Ακολουθήστε το Αutoagora στο Google News. Bρείτε όλες τις ειδήσεις