Test Συνεργείων
Τι δεν σας έχουν πει
Short Videos
Η «θρυλική» Lancia Delta Ιntegrale θα είναι ηλεκτρική στο Rallycross!
2 ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΕΣ »

Η «θρυλική» Lancia Delta Ιntegrale θα είναι ηλεκτρική στο Rallycross!

24/11/2021

H GCK Motorsport θα συμμετάσχει στο επόμενο πρωτάθλημα Rallycross με μια 100% ηλεκτρική Lancia Delta Integrale 680 ίππων και 0-100 χλμ/ώρα σε λιγότερο από 2 δευτερόλεπτα.

Το θρυλικό μοντέλο, Lancia Delta Integrale ετοιμάζεται πάλι να συμμετάσχει σε αγώνες rally, αλλά αυτή την φορά σε 100% ηλεκτρική έκδοση, χάρη στην ομάδα GCK Motorsport. Η ομάδα συμμετέχει κάθε χρονιά στο Παγκόσμιο Πρωτάθλημα Rallycross, το οποίο από το 2022 θα έχει αμιγώς ηλεκτρικά κινητήρια σύνολα από την αυστριακή εταιρεία Kreisel.

Κοινοποίησέ το »
Σχολίασέ το »

 

Η GCK Motorsport επιλέγει την Lancia Integrale

Μπορεί ο ηλεκτροκινητήρας να είναι ίδιος σε κάθε αυτοκίνητο, παρόλο αυτά η κάθε ομάδα μπορεί να διαλέξει το αυτοκίνητο που επιθυμεί. Έτσι, η GCK επέλεξε την θρυλική Delta που κατέκτησε πέντε τίτλους WRC μεταξύ του 1988 και του 1992, χωρίς να έχει σημειώσει αντίστοιχες επιτυχίες στα πρωταθλήματα Rallycross.
 

Με 680 ίππους και 0-100 χλμ/ώρα κάτω από 2 δεύτερα η ηλεκτρική Lancia

Η GCK αναφέρει πως η κλασσική Delta χρειαζόταν 6,6 δευτερόλεπτα για να πετύχει το 0-100χλμ./ώρα, ωστόσο το αγωνιστικό ηλεκτρικό υπολογίζεται πως θα χρειάζεται λιγότερα από 2 δεύτερα, αφού η ισχύς του θα  φτάνει τα 680 άλογα και τα 880 Nm ροπής. Σύμφωνα με όσα γίνονται γνωστά μάλιστα, η επιτάχυνση της θα είναι καλύτερη από εκείνη ενός μονοθεσίου Formula 1.

 


Τέλος, αξίζει να επισημάνουμε, ότι ο προέδρος της ομάδας GCK, Guerlain Chicherit δήλωσε πολύ ενθουσιασμένος που επιστρέφει η ομάδα του στο παγκόσμιο πρωτάθλημα. Συγκεκριμένα, ανέφερε ότι πλέον οι κανονισμοί του αγώνα τους επιτρέπει να προσφέρουν θέαμα με ηλεκτρικά αυτοκίνητα και επέλεξαν την Lancia Delta Integrale γιατί τους έκανε όλους να ονειρεύονται.

Το 2022 το πρωτάθλημα Rallycross γίνεται ηλεκτρικό!
Στους αγώνες ως ηλεκτρική η Lancia Delta Integrale.
680 ίππους, 880Nm ροπή και 0-100 χλμ/ώρα σε λιγότερο από 2 δευτερόλεπτα.
Με επιδόσεις ισάξιες της Formula 1.
Εσένα σε χαλάει που η Lancia Integrale θα είναι ηλεκτρική στο πρωτάθλημα rallycross;

Κοινοποίησέ το »
Σχολίασέ το »

Ακολουθήστε το Αutoagora στο Google News. Bρείτε όλες τις ειδήσεις
Σχολιάστε