Test Συνεργείων
Τι δεν σας έχουν πει
Short Videos

Ο Vettel εξέτισε την ποινή του κατά την διάρκεια του δεύτερου pit-stop.

«Ποινή χάδι ο Vettel»

26/6/2018

Δυσαρεστημένος με τους αγωνοδίκες φάνηκε ο Lewis Hamilton σχετικά με την ποινή 5 δευτερολέπτων που πήρε ο Vettel για το λάθος που έκανε ο Γερμανός στην πρώτη στροφή του γαλλικού Grand Prix. Δείτε τι είπε.

Μια πιο μεγάλη ποινή φαίνεται πως ήθελε ο Lewis Ηamilton να επιβληθεί στον Sebastian Vettel για το λάθος του Γερμανού στην πρώτη στροφή του αγώνα, μιας και σύμφωνα με τον Παγκόσμιο Πρωταθλητή η ποινή των 5 δευτερολέπτων που πήρε δεν ήταν αρκετή.

Ο Lewis Hamilton όταν ρωτήθηκε για το θέμα αυτό απάντησε ειλικρινέστατα: « Όταν κάποιος καταστρέφει τον αγώνα σου με ένα λάθος (εννοώντας ότι ο Vettel ουσιαστικά κατέστρεψε τον αγώνα του Bottas), η ποινή αυτή είναι σαν χάδι. Του επιτράπηκε να ξαναξεκινήσει και να τερματίσει μπροστά από τον οδηγό στον οποίο έπεσε πάνω. Δεν είναι δίκαιο. Δεν θα έπρεπε να τερματίσει μπροστά από εκείνον γιατί τον έβγαλε εκτός αγώνα.»

Από την πλευρά του ο Charlie Whiting δήλωσε σχετικά: «Oι αγωνοδίκες είχαν να διαλέξουν μέσα από τέσσερις επιλογές. Ποινή 5 δευτερολέπτων, ποινή 10 δευτερολέπτων, drive-through και stop-go στα pits. Διάλεξαν την ποινή των 5 δευτερολέπτων η οποία συνάδει με το είδος αυτής της παράβασης. Αν λάβεις υπόψη σου τις συνέπειες ενός συμβάν τότε ίσως κάποιος να σκεφτόταν αλλιώς. Αλλά οι αγωνοδίκες δεν το κάνουν αυτό.»

Ο Vettel εξέτισε την ποινή του κατά την διάρκεια του δεύτερου pit-stop και τελικά τερμάτισε 18 δευτερόλεπτα μπροστά από τον Bottas. O Γερμανός πήρε επίσης δύο πόντους ποινής φτάνοντας συνολικά τους πέντε για τους τελευταίους 12 μήνες.
 

Ακολουθήστε το Αutoagora στο Google News. Bρείτε όλες τις ειδήσεις