Test Συνεργείων
Τι δεν σας έχουν πει
Short Videos

Η FE έχει ήδη αντικαταστήσει τα grid girls απο πέρυσι.

Η FE έχει ήδη αντικαταστήσει τα grid girls απο πέρυσι.

«Ήρθατε στον 21ο αιώνα»

2/2/2018

Ειρωνική ήταν η ανεπίσημη απάντηση της Formula E στην F1 για την απόφαση της να απαγορεύσει τα grid girls. Διαβάστε τι έγινε.

Μπορεί η F1 να πήρε φέτος την απόφαση να σταματήσει η παρουσία των grid girls, η απόφαση αυτή όμως προκάλεσε ειρωνικά σχόλια από εκπρόσωπο της Formula E.

Ο Sean Bratches, υψηλόβαθμο στέλεχος της F1 ανακοίνωσε στις αρχές αυτής της εβδομάδας ότι «η παρουσία των grid girls δεν συνάδει με τις αξίες μας και έρχεται σε αντίθεση με τις κοινωνικές νόρμες της εποχής». Λίγες μέρες αργότερα πάντως, εκπρόσωπος της διοργανώτριας αρχής της Formula E ειρωνεύτηκε την απόφαση της F1 λέγοντας: «Είμαστε χαρούμενοι που καλωσορίζουμε την F1 στον 21ο αιώνα. Η Formula E έχει σταματήσει να χρησιμοποιεί grid girls από πέρυσι αλλά δεν το κάναμε μεγάλο θέμα».

Όντως, η Formula E έχει δώσει την θέση των grid girls σε παιδιά και φιλόδοξους μικρούς σε ηλικία οδηγούς  που θέλουν να βρεθούν δίπλα στα ινδάλματα τους και θέλουν να πάρουν μια μικρή εμπειρία από τα grids και την προετοιμασία των αγώνων ενώ για την απονομή στο podium χρησιμοποιούν συχνά απλούς φίλους του αθλήματος. Ο εκπρόσωπος της FE συνέχισε: « Eστιάζουμε στα grid kids, όπου βάζουμε ταλαντούχους οδηγούς που αγωνίζονται σε αγώνες καρτ. Είναι σπουδαία εμπειρία για αυτά τα παιδιά δίπλα σε οδηγούς και σε αυτοκίνητα που μπορεί κάποια μέρα να οδηγήσουν.»

Γιατί όμως έσπευσε η FE να ειρωνευτεί την F1; Αναλυτές του μηχανοκίνητου αθλητισμού αναφέρουν ότι η Formula E λαμβάνει όλο και περισσότερο μερίδιο από την πίτα της F1 και για πολλούς, οι δύο διοργανώσεις θεωρούνται πλέον ανταγωνιστικές μεταξύ τους. Δεν είναι λίγες οι φωνές που αναφέρουν ότι οι αυτοκινητοβιομηχανίες πρέπει να στρέψουν την προσοχή τους στην Formula E, όπου αγωνίζονται αμιγώς ηλεκτρικά αυτοκίνητα και θα αποτελέσουν το μέλλον της αυτοκίνησης...

Εσείς πώς κρίνετε την απόφαση αυτή;

Ακολουθήστε το Αutoagora στο Google News. Bρείτε όλες τις ειδήσεις