Test Συνεργείων
Τι δεν σας έχουν πει
Short Videos

Σε ηλικία 70 ετών απεβίωσε ο θρυλικός Νίκι Λάουντα.

«Καλό ταξίδι» Νίκι Λάουντα...

21/5/2019

Eφυγε ο 3 φορές Παγκόσμιος Πρωταθλητής της Formula 1, Νίκι Λάουντα, ο οποίος απεβίωσε σε ηλικία 70 ετών βυθίζοντας στη θλίψη όλους τους φίλους του μηχανοκίνητου αθλητισμού...

Ο Αυστριακός ο οποίος αντιμετώπιζε αρκετά προβλήματα υγείας τα τελευταία χρόνια, έχοντας μάλιστα πραγματοποιήσει και μεταμόσχευση πνεύμονα τον περασμένο Αύγουστο, σύμφωνα με τα μέσα ενημέρωσης της χώρας του βρέθηκε σε νοσοκομείο της Ελβετίας για να προβεί σε αιμοκάθαρση. Ωστόσο όπως φαίνεται ο ήδη βεβαρυμμένος οργανισμός του δεν άντεξε, με αποτέλεσμα ο Λάουντα να χάνει τη «μάχη» και να αναχωρεί για να πάει να συναντήσει τους αείμνηστους ¶ιρτον Σένα, Χουάν Μανουέλ Φάντζιο, Ζιλ Βιλνέβ και πολλούς ακόμη θρυλικούς οδηγούς που έγραψαν με «χρυσά γράμματα» το όνομά τους στην ιστορία της Formula 1.

Την είδηση επιβεβαίωσε και η οικογένεια του Λάουντα. Με μία σύντομη ανακοίνωση προς τα ΜΜΕ της Αυστρίας ανέφερε μεταξύ άλλων: «Με βαθιά θλίψη, ανακοινώνουμε ότι ο αγαπημένος μας Νίκι, πέθανε ειρηνικά μαζί με την οικογένειά του τη Δευτέρα. Τα μοναδικά του επιτεύγματα ως αθλητής και επιχειρηματίας είναι και θα παραμείνουν αξέχαστα, η ακούραστη επιθυμία του για δράση, η θέλησή του να κοιτάει μπροστά και το θάρρος του παραμένουν».
 
Όπως είναι φυσικό ολόκληρος ο κόσμος της Formula 1, του μηχανοκίνητου αθλητισμού αλλά και όχι μόνο, στο άκουσμα της είδησης σπεύδουν να στείλουν το δικό τους μήνυμα για τον χαμό του Λάουντα, ο οποίος κατέκτησε  3 πρωταθλήματα στην Formula 1, δύο με τη Ferrari το 1975 και το 1977, καθώς και άλλο ένα με τη McLaren το 1984. Σε όλα αυτά τα χρόνια η κόντρα του με τον Τζέιμς Χαντ έμεινε χαραγμένη στη μνήμη όλων, ενώ πριν από λίγα χρόνια έγινε και ταινία με τον τίτλο «Rush». Τέλος κανείς δεν μπορεί να ξεχάσει το ατύχημα που έλαβε χώρα στη πίστα του Nürburgring, όταν το μονοθέσιο του Λάουντα έπιασε φωτιά και παρόλο τα πολλαπλά εγκαύματα κατάφερε να επιβιώσει και να επιστρέψει στους αγώνες.
 

Ακολουθήστε το Αutoagora στο Google News. Bρείτε όλες τις ειδήσεις