Test Συνεργείων
Τι δεν σας έχουν πει
Short Videos

Το Hyundai i20 αναμένεται να κάνει την εμφάνισή του στο Παγκόσμιο Πρωτάθλημα Rallycross της FIA.

Το κορεατικό μοντέλο έχει διαμορφωθεί σε ένα αγωνιστικό αυτοκίνητο Rallycross και θα εκπροσωπήσει την ομάδα GRX TANECO.

Στο Rallycross το Hyundai i20

9/3/2018

Το Hyundai i20 αναμένεται να κάνει την εμφάνισή του στο Παγκόσμιο Πρωτάθλημα Rallycross της FIA, ωστόσο δεν θα λάβει συμμετοχή ως μέρος της εργοστασιακής ομάδας.

Το κορεατικό μοντέλο έχει διαμορφωθεί σε ένα αγωνιστικό αυτοκίνητο Rallycross και θα εκπροσωπήσει την ομάδα GRX TANECO, η οποία έχει ως επικεφαλής τον δύο φορές παγκόσμιο πρωταθλητή του WRC, Marcus Grönholm.
 
Τα δύο αγωνιστικά i20, είναι βασισμένα στην πλατφόρμα που η Hyundai «έχτισε» το 2016 τα δικά της αυτοκίνητα που έλαβαν μέρος στο WRC και παίρνουν ισχύ από έναν υπερτροφοδοτούμενο κινητήρα 2.0 λίτρων, που στέλνει τη δύναμη 600 ίππων και στους τέσσερις τροχούς, για να σπριντάρουν από τα 0 στα 96 χλμ./ώρα σε 1.9 δευτερόλεπτα.

Χωρίς την πλήρη εργοστασιακή στήριξη, η ομάδα βασίζεται στην προσωπική σχέση του Grönholm με τον επικεφαλής της ομάδας rally της Hyundai, Michel Nandan, ωστόσο όπως δήλωσε ο Grönholm οι πληροφορίες που έχουν πάρει από την εταιρεία, από τη στιγμή που έχουν αγοράσει τα αυτοκίνητα είναι αρκετές, ωστόσο η ομάδα είναι ιδιωτική χωρίς να εμπλέκεται ο κατασκευαστής.
 
Το δύο i20 θα αντικαταστήσουν τα Ford Fiesta που είχε μέχρι τώρα η GRX, ενώ αυτοί που θα βρεθούν πίσω από το τιμόνι θα είναι ο Timur Timerzyanov αλλά και ο γιός του Marcus Grönholm, Niclas. Τέλος να αναφέρουμε πως η σεζόν του 2018 ξεκινάει στη Βαρκελώνη τον επόμενο μήνα.

Ακολουθήστε το Αutoagora στο Google News. Bρείτε όλες τις ειδήσεις