Test Συνεργείων
Τι δεν σας έχουν πει
Short Videos

Η Force India προμηθεύεται κινητήρες και κιβώτιο από την Mercedes αλλά κατασκευάζει μόνη της το υπόλοιπο μονοθέσιο.

«Μην γίνει η F1... IndyCar!»

2/4/2018

Ανήσυχο για το μέλλον της Formula 1 εμφανίστηκε το αφεντικό της Force India κ. Otmar Szafnauer. Διαβάστε τι υποστήριξε.

Προειδοποιήσεις προς κάθε κατεύθυνση εξέφρασε ο γενικός αρχηγός της Force India σχετικά με τα πλάνα που έχει το ιδιοκτησιακό καθεστώς της Formula 1 γύρω από το μέλλον του μηχανοκίνητου αυτού αθλήματος.

Η Liberty Media έχει πρόθεση να κάνει τoυς αγώνες πιο ανταγωνιστικούς, βάζοντας όριο στα ποσά που μπορούν να διαθέσουν οι ομάδες για την εξέλιξη των κινητήρων και των σασί τους. Με αυτόν τον τρόπο η Liberty Media, όχι μόνο θεωρεί πως η απόσταση ανάμεσα στις ομάδες θα μειωθεί αλλά και ότι θα εισχωρήσουν στο πρωτάθλημα νέες εταιρείες.

 Από την πλευρά του πάντως ο γενικός αρχηγός της Force India, κ. Otmar Szafnauer δήλωσε: «Θα υπάρχει μεγάλη αλλαγή στην F1 αν ξαφνικά μπορείς να αγοράσεις το μονοθέσιο άλλης ομάδας. Αν γίνει αυτό θα καταλήξει το πρωτάθλημα σαν Indycar. Θα έχεις την μια ομάδα που κατασκευάζει το καλύτερο μονοθέσιο και όλοι θα θέλουν να αγοράσουν από αυτή. Η ομάδα από την πλευρά της θα θέλει να πουλήσει γιατί θα έχει εξελίξει το μονοθέσιο της και θα κερδίζει συνέχεια. Θα έχουμε στην πραγματικότητα ένα πρωτάθλημα IndyCar. Δεν είναι κακό πρωτάθλημα αλλά είναι διαφορετικό.»

Η Force India προμηθεύεται κινητήρες και κιβώτιο από την Mercedes αλλά κατασκευάζει μόνη της το υπόλοιπο μονοθέσιο. Ο Otmar Szafnauer δήλωσε: « Ξοδεύουμε τα λιγότερα. Εφόσον κάνουμε σχεδόν τα πάντα μόνοι μας και είμαστε ανταγωνιστικοί με όσα χρήματα έχουμε γιατί να μην τα καταφέρουμε μόνοι; Δεν είμαστε τόσο πίσω και ξοδεύουμε πολύ λιγότερα από άλλους».
 

Ακολουθήστε το Αutoagora στο Google News. Bρείτε όλες τις ειδήσεις