Test Συνεργείων
Τι δεν σας έχουν πει
Short Videos

O Brown θέλει να δει νέες εταιρείες να μπαίνουν στην F1.

«Μπορεί τα 7 η Mercedes»

9/2/2018

Μεγάλες αλλαγές που δεν θα αρέσουν σε Ferrari και Μerxedes πρέπει να γίνουν σύμφωνα με τον Ζak Brown για να μεγαλώσει το ενδιαφέρον του κοινού.

Την γνώμη του ότι η Mercedes είναι πιθανό να φτάσει τα 7 συνεχόμενα πρωταθλήματα και ότι θα πρέπει να γίνουν μεγάλες αλλαγές που σίγουρα δεν θα αρέσουν ούτε στην γερμανική μάρκα αλλά και ούτε στην Ferrari, εξέφρασε το μεγάλο «κεφάλι» της McLaren, κ. Ζak Brown.

Σύμφωνα με τον Brown λοιπόν, η Mercedes είναι πολύ πιθανό να συνεχίσει την επιτυχημένη πορεία της για πολλά ακόμη χρόνια αν η ιδιοκτησία της F1 δεν λάβει τα απαραίτητα μέτρα για να μεγαλώσει ο ανταγωνισμός μεταξύ των εταιρειών. Ο ίδιος είπε: « Aν είσαι η Ferrari και η Mercedes, ειδικά η δεύτερη που κυριαρχεί, έχεις πολλά έσοδα και καταλαβαίνω γιατί θέλουν να προστατέψουν την θέση τους. Αν όμως η Mercedes φτάσει τα 7 συνεχόμενα, τι αντίκτυπο θα υπάρχει στο άθλημα. Είναι υγιές για το άθλημα;»

Στην συνέχεια, παρακίνησε την Liberty Media να πάρει πρωτοβουλίες για να μεγαλώσει ο ανταγωνισμός λέγοντας: « Πρέπει να καταλάβουν πως δεν μπορούν να κρατήσουν τους πάντες ευχαριστημένους και ότι η προσοχή τους πρέπει να είναι γύρω από το τι είναι καλύτερο για την F1. Και αν κάποιος θέλει να φύγει τότε προτιμώ να τους αντικαταστήσω και να έχω 10 ομάδες από το να έχω μόνο δύο ομάδες που να μάχονται για το πρωτάθλημα.»

Τέλος, ο Brown φαίνεται πως θέλει να δει νέες εταιρίες να μπαίνουν στην F1 και δεν ανησυχεί για τυχόν αποχωρήσεις « πρέπει οι νέοι κανονισμοί να επιτρέπουν και σε άλλους να μπουν και πιστεύω πως είναι απίθανο να φύγουν κάποιοι. Το άθλημα πρέπει να συνεχίσει. Η Ferrari είναι μια ξεχωριστή περίπτωση γιατί είναι η Ferrari αλλά έχουμε χάσει την BMW, την Τοyota και την Honda παλιότερα αλλά το άθλημα έχει επιβιώσει».
 

Ακολουθήστε το Αutoagora στο Google News. Bρείτε όλες τις ειδήσεις