Test Συνεργείων
Τι δεν σας έχουν πει
Short Videos

O Βρετανός κλήθηκε να σχολιάσει την πορεία των Hamilton, Schumacher και Fernando Alonso στο Πρωτάθλημα της F1 στο περιθώριο της παρουσίασης του βιβλίου του «Πώς να φτιάξεις ένα αυτοκίνητο».

«Nτροπή τα κόλπα του Schumi»

20/12/2017

Ο Adrian Newey, ένας από τους κορυφαίους μηχανικούς στην ιστορία της F1 φάνηκε ενοχλημένος με κάποια «κόλπα» που έκανε ο Schumacher για να αποκτήσει πλεονέκτημα σε βάρος των αντιπάλων του. Διαβάστε τι είπε και για τους Hamilton, Alonso.

Σε δηλώσεις που θα συζητηθούν προχώρησε ο Αdrian Newey, επι δεκαετίες αρχιμηχανικός σε ομάδες όπως η Williams, η McLaren και πλέον υψηλόβαθμο στέλεχος στον ίδιο τομέα για την ομάδα της Red Bull.

O Βρετανός κλήθηκε να σχολιάσει την πορεία των Hamilton, Schumacher και Fernando Alonso στο Πρωτάθλημα της F1 στο περιθώριο της παρουσίασης του βιβλίου του «Πώς να φτιάξεις ένα αυτοκίνητο». Ο Νewey δεν έχει συνεργαστεί μέχρι τώρα με κανέναν από αυτούς τους τρεις οδηγούς, όντας επί χρόνια σε ομάδες πολύ ανταγωνιστικές με τον ίδιο να αποκαλύπτει ότι θα ήθελε να τους έχει στην ομάδα του.

Αρχικά, ο Newey αναφέρθηκε στον συντοπίτη του Lewis Hamilton λέγοντας : « Στα πρώτα πρωταθλήματα που πήρε δεν ήταν σταθερός αλλά το πρωτάθλημα που πήρε φέτος είναι χωρίς αμφιβολία κατά την άποψη μου το καλύτερο του. Είχε μια πολύ καλή χρονιά. Δεν υπήρχαν κακοί αγώνες. Έχει μάθει πότε πρέπει να παλεύει και πότε να αφήνει μια θέση θυσιάζοντας τον υπόλοιπο αγώνα του».

Στη συνέχεια ο ίδιος αναφέρθηκε στον Michael Schumacher και παρουσιάστηκε ελαφρώς ενοχλημένος από κάποια τρικ που έκανε ο Γερμανός για να αποκτήσει πλεονέκτημα σε βάρος των αντιπάλων του. Τα ακριβή του λόγια ήταν : « Προφανώς ήταν φοβερός ανταγωνιστής, εξαιρετικός ανταγωνιστής. Ο Μichael ένιωθε ότι ήταν πάντα ο κακός. Είναι ντροπή που απογοήτευσε τον εαυτό του με κάποια κόλπα που έκανε. Πιστεύω πως ήταν απλά το ανταγωνιστικό του ένστικτο που τον έκανε να τα κάνει αυτά.»

Όσο για τον Ισπανό, ο Newey δεν έκρυψε την έκπληξή του για το γεγονός ότι δεν έχει πάρει περισσότερα πρωταθλήματα « με τον Fernando είμασταν κοντά να συνεργαστούμε κάποιες φορές. Προφανώς είναι απίστευτα ανταγωνιστικός τύπος. Το ότι έχει κερδίσει μόνο δύο πρωταθλήματα τόσο καιρό πριν, ποιος θα μπορούσε να πει ότι δεν θα κερδίσει άλλο μετά από τόσα χρόνια;»
 

Ακολουθήστε το Αutoagora στο Google News. Bρείτε όλες τις ειδήσεις