Test Συνεργείων
Τι δεν σας έχουν πει
Short Videos

Ο Romain Dumas με τη VW στο Pikes Peak

Ο Dumas με τη VW στο Pikes Peak

1/2/2018

Πριν από μερικούς μήνες, η Volkswagen ανακοίνωσε την πρόθεσή της να πάρει μέρος στον γνωστό σε όλους μας αγώνα Pikes Peak International Hill Climb, με ένα αμιγώς ηλεκτρικό αυτοκίνητο. Ωστόσο σε εκείνο το χρονικό σημείο δεν είχε βρει τον άνθρωπο που θα το οδηγούσε.

Πλέον και αυτό το μυστήριο λύθηκε, με τον Romain Dumas να παίρνει το χρίσμα και να είναι αυτός που καλείται να σπάσει το ρεκόρ ανάβασης της συγκεκριμένης πίστας με ηλεκτρικό αυτοκίνητο.
 
Ο  Γάλλος είναι ένας έμπειρος οδηγός και μετρά στο ενεργητικό του σημαντικές επιτυχίες, όπως τη νίκη στο αγώνα 24 ωρών του Le Mans το 2016 για την Porsche. Ωστόσο στο παρελθόν έχει μετρήσει και άλλες επιτυχίες, όπως το Παγκόσμιο Πρωτάθλημα Αντοχής της FIA την ίδια χρονιά, ενώ το 2010 είχε ξανακερδίσει το Le Mans με την Audi.
 
Ένα πολύ σημαντικό ατού του Dumas είναι πως έχει κερδίσει άλλες τρεις φορές στο Pikes Peak, γνωρίζοντας έτσι πολύ καλά την πίστα και το πώς πρέπει να κινηθεί κατά τη διάρκεια της ανάβασης.
 
Σε δηλώσεις του ο 40χρονος οδηγός ανέφερε: «Υπάρχει ένα μεγάλο πλεονέκτημα να έχουμε ένα ηλεκτρικό αυτοκίνητο στο Pikes Peak International Hill Climb, η ισχύς παραμένει σταθερή σε ολόκληρη τη διαδρομή των 20 χιλιομέτρων. Αντίθετα, τα οχήματα με κινητήρες καύσης χάνουν σημαντική ποσότητα ενέργειας στον αέρα του βουνού κατά την ανάβαση. Ανυπομονώ πραγματικά να οδηγήσω καθώς θα είναι η πρώτη φορά που από την αρχή έως τα 2.862 μέτρα στην τελική γραμμή θα τρέξω με πλήρη ισχύ».
 
Δείτε το βίντεο με το οποίο η VW Motorsport ανακοίνωσε τον Γάλλο οδηγό

Ακολουθήστε το Αutoagora στο Google News. Bρείτε όλες τις ειδήσεις