Test Συνεργείων
Τι δεν σας έχουν πει
Short Videos

Το μεγαλύτερο πρόβλημα που πρέπει να αντιμετωπίσει η Subaru είναι ότι δεν έχει στην γκάμα της κάποιο τέτοιο μοντέλο για να βασιστεί πάνω του. (Εικόνα: Viziv concept)

Πίσω στο WRC η Subaru;

6/11/2018

Tα σχέδια της για να επιστρέψει στο WRC καταστρώνει η Subaru αλλά για να γίνει αυτό πρέπει πρώτα να ξεπεραστούν μια σειρά από δυσκολίες. Δείτε πως μπλέκεται η Toyota.

Η Subaru είναι μια από τις μάρκες που έχουν βαριά αγωνιστική κληρονομιά, ακόμα και αν έχουν περάσει 10 χρόνια από τότε που έφυγε από το WRC, και περισσότερα από 20 χρόνια από τότε που πήρε το πρωτάθλημα. Η επιτυχημένη επιστροφή της Τοyota φαίνεται πως έχει θορυβήσει τους υπόλοιπους ιαπωνικούς μεγάλους κατασκευαστές σαν την Μitsubishi και την Subaru που σκέφτονται πλέον σοβαρά να επιστρέψουν.

Oι φήμες που έχουν αναπτυχθεί το τελευταίο χρονικό διάστημα αναφέρουν πως η Subaru ετοιμάζεται να κατασκευάσει ένα ολοκαίνουριο «μικρό» hot-hatch για να ανταγωνιστήσει μοντέλα όπως τα Ford Fiesta ST, Volkswagen Polo GTI και Toyota Yaris GRMN για να αποτελέσει την βάση για το μοντέλο που θα συμμετάσχει στο WRC.

Aκριβείς πληροφορίες για τα τεχνικά χαρακτηριστικά του street-legal μοντέλου δεν έχουν γίνει γνωστές, το πιθανότερο ενδεχόμενο είναι πάντως το μοντέλο να «φορέσει» κάποιο 4κύλινδρο υπερτροφοδοτούμενο μοτέρ boxer ιπποδύναμης 200 αλόγων σε συνδυασμό με σύστημα τετρακίνησης, ισχυρά φρένα και σπορ ανάρτηση.

Το μεγαλύτερο πρόβλημα που πρέπει να αντιμετωπίσει η Subaru είναι πώς δεν έχει στην γκάμα της κάποιο τέτοιο μοντέλο για να βασιστεί πάνω του. Πηγές από την Ιαπωνία ωστόσο κάνουν λόγο πως αν η μάρκα αποφασίσει να προχωρήσει στο παραπάνω σχέδιο, η Toyota θα μπορούσε να της δώσει μια «χείρα βοηθείας», δεδομένης της στενής συνεργασίας των δύο εταιρειών σε πολλούς τομείς, όπως για παράδειγμα στην ανάπτυξη του BRZ/GT 86.

Ακολουθήστε το Αutoagora στο Google News. Bρείτε όλες τις ειδήσεις