Test Συνεργείων
Τι δεν σας έχουν πει
Short Videos

Όλο και μεγαλύτερο φαίνεται πως είναι το ενδιαφέρον της Aston Martin να συμμετάσχει στην Formula 1.

Ψάχνεται έντονα για συμμετοχή στην F1 η Aston Martin

20/12/2017

Όλο και μεγαλύτερο φαίνεται πως είναι το ενδιαφέρον της Aston Martin να συμμετάσχει στην Formula 1, ως προμηθευτής κινητήρων όταν και θα εφαρμοστούν οι νέοι κανονισμοί από το 2021.

Μετά την απόφαση της FIA τον περασμένο Οκτώβριο να διατηρήσει τους υπερτροφοδοτούμενους V6 κινητήρες 1.6 λίτρων αλλά να αυξήσει το όριο των στροφών του κινητήρα κατά 3.000 σ.α.λ. και να αποκόψει το ακριβό και πολύπλοκο σύστημα ανάκτησης θερμότητας MGU-H, υπήρξαν έντονες αντιδράσεις.
 
Οι υπάρχοντες προμηθευτές κινητήρων Mercedes, Renault και Ferrari έχουν εκφράσει αμφιβολίες σχετικά με τις νέες μονάδες ισχύος, παρόλα αυτά, η Aston Martin πιστεύει ότι θα μπορούσε να εφαρμόσει τις προτεινόμενες αλλαγές, παρά τις αντιδράσεις.

Αυτό φαίνεται και από τα λόγια του διευθύνοντα συμβούλου της Aston Martin, Andy Palmer ο οποίος σχετικά με το θέμα τόνισε: «Εάν κάνουμε μια μηχανή, δεν θα το κάνουμε μόνοι μας. Θα ξεκινήσουμε τώρα να αναζητούμε συνεργάτες. Αυτή είναι μια εταιρική σχέση από τεχνική και από κατασκευαστική άποψη. Ξεκινάμε αυτή τη μελέτη τώρα παράλληλα με την επεξεργασία των νέων κανονισμών».
 
Μάλιστα ο ισχυρός άντρας της βρετανικής μάρκας αποκάλυψε πως η εταιρεία έχει αποστείλει επιστολή προς την FIA και την Liberty Media (εταιρεία που έχει τα δικαιώματα της F1), σχετικά με τις επιπτώσεις των αλλαγών του κανονισμού στους κινητήρες, μέσα στην οποία αναφέρει πως θα υποστηρίξει το «κόψιμο» του συστήματος ανάκτησης θερμότητας.
 
Εάν η Aston Martin αποφασίσει να εμπλακεί στη Formula 1, θα μπορούσε πιθανότατα να προμηθεύσει κινητήρες στην Red Bull Racing, στην ομάδα της οποίας ήταν χορηγός.

Ακολουθήστε το Αutoagora στο Google News. Bρείτε όλες τις ειδήσεις