Test Συνεργείων
Τι δεν σας έχουν πει
Short Videos

Το Περού θα είναι η μοναδική χώρα που θα φιλοξενήσει το Ράλλυ Ντακάρ για το 2019.

Στο Περού το Ντακάρ για το 2019

18/5/2018

Σε μία μόνο χώρα θα πραγματοποιηθεί το Ράλλυ Ντακάρ για το 2019, κάτι που θα συμβεί για πρώτη φορά στην ιστορία του. Δείτε περισσότερα.

Το Περού θα είναι η μοναδική χώρα που θα φιλοξενήσει το Ράλλυ Ντακάρ για το 2019. Το νέο αυτό ανακοινώθηκε και επίσημα την Παρασκευή, αν και το όνομα της Χιλής έπαιζε πολύ δυνατά μέχρι την τελευταία στιγμή.
 
Όπως ανακοίνωσε η διοργανώτρια αρχή ο αγώνας του 2019 θα περιλαμβάνει 10 στάδια και μία ημέρα ανάπαυσης, ενώ όπως προαναφέραμε όλα αυτά θα συμβούν εντός της χώρας του Περού, με την πρωτεύουσα Λίμα να υποδέχεται τόσο την έναρξη που είναι προγραμματισμένη για τις 6 Ιανουαρίου, όσο και τη λήξη που είναι προγραμματισμένη στις 17 Ιανουαρίου.
 
Η ASO υπολόγιζε να δημιουργήσει μια διαδρομή η οποία θα ξεκινά από τη Χιλή και θα τελειώνει στον Ισημερινό, αλλά δεν μπόρεσε να καταλήξει σε συμφωνία με οποιαδήποτε από τις δύο χώρες, ενώ συζητήσεις έγιναν και με την Βολιβία, χωρίς ωστόσο να υπάρξει θετική κατάληξη.
 
Τέλος αξίζει να σημειωθεί πως σε δηλώσεις του ο διευθυντής του αγώνα, Etienne Lavigne, υπογράμμισε σε δηλώσεις του πως «Θα κατασκευάσουμε πιο τεχνικές και δύσκολες πίστες καθώς σε αυτό το έδαφος δεν μπορούμε να αναπτύξουμε 400 χιλιόμετρα ειδικές διαδρομές. Θα έχουμε 70% το λιγότερο πίστες με άμμο κάτι που θα αποτελεί μοναδικό στοιχείο στην ιστορία του Ντακάρ».
 
Τέλος αξίζει να σημειωθεί πως στις κατηγορίες των αυτοκινήτων και τον φορτηγών οι διαγωνιζόμενοι που θα αποσυρθούν την πρώτη εβδομάδα θα μπορέσουν να επιστρέψουν στη δράση τη δεύτερη, ωστόσο θα έχουν διαφορετική κατάταξη, ωστόσο αυτό δεν ισχύει για τις μηχανές και τις γουρούνες.  

Ακολουθήστε το Αutoagora στο Google News. Bρείτε όλες τις ειδήσεις