Test Συνεργείων
Τι δεν σας έχουν πει
Short Videos

«Δεν θα απέκλεια το ενδεχόμενο να αγωνιστούμε ξανά μαζί» ήταν η δήλωση του διευθυντή της McLaren

Η McLaren κινείται προς τη δύναμη της Renault, αφήνοντας την Honda

Ανοιχτό παράθυρο συνεργασίας;

27/12/2017

Εάν αναλογιστούμε το πως έχουν εξελιχθεί τα πράγματα ανάμεσα σε McLaren και Honda, θα σκεφτόμασταν πως αυτή η συνεργασία έχει λήξει. Ή μήπως όχι;

Ο διευθυντής της ομάδας McLaren ίσως έχει διαφοετική άποψη επί του θέματος.

«Είμαστε ευγνώμονες στη Honda» φαίνεται να δήλωσε αυτολεξεί ο εκτελεστικός διευθυντής της McLaren, κ.Brown σε πρόσφατη συνέντευξη του στο Sky Sports. « Είναι μία πολύ μεγάλη εταιρία, με καταπληκτικούς ανθρώπους, ενώ η σχέση μας παραμένει μέχρι και σήμερα ισχυρή» συμπλήρωσε και άφησε πολλούς να αναρωτιούνται.

«Δεν θα απέκλεια το ενδεχόμενο να αγωνιστούμε ξανά μαζί, τους εύχομαι πραγματικά  τα καλύτερα, μα έπρεπε να πάρουμε μερικές σκληρές αποφάσεις, κοιτώντας πάντα το καλύτερο για την εταιρία μας»  συμπλήρωσε ο διευθυντής και πρώην οδηγός.

Να υπενθυμίσουμε πως όλα αυτά έρχονται μετά από τρία συνεχόμενα χρόνια απογοήτευσης, στα οποία η McLaren έπρεπε να παλέψει με ένα υποβαθμισμένο και αναξιόπιστο πακέτο κινητήρων Honda, το οποίο κατηγορείται σε μεγάλο βαθμό για την κακή απόδοση της ομάδας. Στην πραγματικότητα, αυτές οι τρεις τελευταίες εποχές ήταν οι χειρότερες στην ιστορία της McLaren από τα τέλη της δεκαετίας του 1970 (αρχές δεκαετίας του 1980), πριν ο Ron Dennis αναλάβει τα ηνία και οδηγήσει την εταιρία στο No2 της παγκόσμιας κατάταξης.
 
Το συγκεκριμένο εγχείρημα, περιλαμβάνει μια προηγούμενη συνεργασία στα τέλη της δεκαετίας του 1980 και στις αρχές της δεκαετίας του 90 που απέδωσε τέσσερα διαδοχικά παγκόσμια πρωταθλήματα με οδηγούς όπως ο Ayrton Senna και ο Alain Prost. Ίσως είναι εκείνες οι ημέρες δόξας στις οποίες ο Brown κοιτάζει πίσω και μιλάει με τα καλύτερα λόγια. Αλλά για τώρα, η McLaren κινείται προς τη δύναμη της Renault, αφήνοντας την Honda να κοιτάξει το μέλλον της με τον Toro Rosso.
 

Ακολουθήστε το Αutoagora στο Google News. Bρείτε όλες τις ειδήσεις