Test Συνεργείων
Τι δεν σας έχουν πει
Short Videos

Με μια λιτή ανακοίνωση, η Διοίκηση της F1 δημοσιοποίησε την απόφασή της να σταματήσει η παρουσία των grid girls στους αγώνες.

Η F1 πάντως δεν είναι η πρώτη διοργάνωση μηχανοκίνητου αθλητισμού που έχει προχωρήσει σε κάτι τέτοιο.

Τα grid girls αποτελούσαν παράδοση στους αγώνες του μηχανοκίνητου αθλητισμού για δεκαετίες.

Τα grid girls αποτελούσαν παράδοση στους αγώνες του μηχανοκίνητου αθλητισμού για δεκαετίες.

Tέλος στα grid girls

1/2/2018

Oι μέχρι τώρα φήμες επιβεβαιώθηκαν και είναι πλέον γεγονός ότι από τη νέα σεζόν δεν θα υπάρχουν grid girls στους αγώνες της F1... Eίστε υπέρ της απόφασης ή κατά;

Με μια λιτή ανακοίνωση, η Διοίκηση της F1 δημοσιοποίησε την απόφαση της να σταματήσει η παρουσία των grid girls στους αγώνες από αυτήν τη σεζόν που έρχεται.

O ίδιος ο Sean Bratches, υψηλόβαθμο στέλεχος της F1 δήλωσε μεταξύ άλλων ότι ήταν κάτι που έπρεπε να γίνει έτσι ώστε να «αναβαθμιστεί» το σπορ. Τα ακριβή του λόγια ήταν: « To τελευταίο έτος, έχουμε εξετάσει διάφορους τομείς οι οποίοι ήθελαν αναβάθμιση έτσι ώστε να συμβαδίζουν με το όραμα μας για αυτό το σπουδαίο άθλημα».

Τα grid girls αποτελούσαν παράδοση στους αγώνες της του μηχανοκίνητου αθλητισμού για δεκαετίες, ωστόσο φαίνεται πως η F1 αποφάσισε να πάρει αποστάσεις, «ενώ η πρακτική του να έχουν παρουσία τα grid girls ήταν παράδοση για τα Grand Prix της F1 για δεκαετίες, πιστεύουμε ότι αυτό το έθιμο δεν συμβαδίζει με τις αξίες της εταιρείας και έρχεται σε αντίθεση με τις κοινωνικές νόρμες της εποχής μας. Δεν πιστεύουμε ότι η παρουσία των grid girls είναι σωστή και σχετική με την Formula 1 και τους φίλους της, παλιούς ή νέους, οπουδήποτε και αν βρίσκεται».

Η F1 πάντως δεν είναι η πρώτη διοργάνωση μηχανοκίνητου αθλητισμού που έχει προχωρήσει σε κάτι τέτοιο, καθώς το Παγκόσμιο Πρωτάθλημα Endurance έχει σταματήσει την παρουσία των grid girls ενώ άλλα πρωταθλήματα έχουν περιορίσει τον ρόλο τους ανάλογα τις περιστάσεις.
 

Ακολουθήστε το Αutoagora στο Google News. Bρείτε όλες τις ειδήσεις