Test Συνεργείων
Τι δεν σας έχουν πει
Short Videos

Έτοιμος να προσφέρει ένα Yaris WRC για δοκιμές στον Kimi Raikkonen είναι ο επικεφαλής της ομάδας της Toyota, Tommi Makinen.

Θετική η Toyota για δοκιμή του Raikkonen

28/6/2018

Έτοιμος να προσφέρει ένα Yaris WRC για δοκιμές στον Kimi Raikkonen είναι ο επικεφαλής της ομάδας της Toyota, Tommi Makinen, ανοίγοντας τον δρόμο στον συμπατριώτη του για να συμμετάσχει στο WRC.

Το μέλλον του Φιλανδού οδηγού της Ferrari στη Formula 1 είναι αβέβαιο, καθώς η Ferrari κλίνει προς την αντικατάστασή του με τον Charles Leclerc για το 2019, όμως ο συμπατριώτης του Raikkonen και επικεφαλής της ομάδας της Toyota στο WRC, Tommi Makinen, με δηλώσεις του κατέστησε σαφές πως η «πόρτα» της ιαπωνικής εταιρείας αρχικά για μια δοκιμή είναι ανοιχτή για το Φιλανδό οδηγό.
 
«Δεν έχει δοκιμάσει τίποτα ως τώρα, αλλά γιατί όχι;» είπε αρχικά ο Makinen και συνέχισε «Αν θέλει να οδηγήσει το αυτοκίνητο μπορώ να τον αφήσω, χωρίς αμφιβολία. Ξέρω πώς οδηγεί, οδηγεί πολύ καλά, δεν είναι τρελός», κατέληξε.

Μάλιστα ο οδηγός της Ferrari κατά το διάστημα της διακοπής του από το πρωτάθλημα της F1 το 2010-11, είχε επικεντρώσει την προσοχή του στο πρωτάθλημα του WRC, έχοντας τερματίσει στην 5η θέση στο ράλλυ Τουρκίας. Αυτή ήταν και η καλύτερη θέση που είχε καταλάβει ο Φιλανδός με τον τότε συνοδηγό του και νυν αθλητικό διευθυντή της Toyota WRC, Kaj Lindstrom, να δηλώνει με τη σειρά του.
 
«Δεν έχει πει τίποτα ακόμα, θα μπορούσε να πει ότι θέλει να κάνει ένα αγώνα ή κάτι παρόμοιο και τότε θα ήταν ενδιαφέρον να τον δούμε στο αυτοκίνητο, ωστόσο δεν έχει πει τίποτα. Αν ήθελε να πραγματοποιήσει ένα αγώνα θα ήταν εύκολο για αυτόν».

Ακολουθήστε το Αutoagora στο Google News. Bρείτε όλες τις ειδήσεις