Test Συνεργείων
Τι δεν σας έχουν πει
Short Videos

Το αυτοκίνητο του Sebastien Loeb.

Η πίσω όψη του νέου Peugeot 208 WRX.

Το αγωνιστικό αυτοκίνητο του Kevin Hansen.

Το αγωνιστικό αυτοκίνητο του Timmy Hansen.

Το νέο αγωνιστικό Peugeot 208 WRX

5/3/2018

Το νέο της αγωνιστικό αυτοκίνητο με το οποίο θα συμμετάσχει στο παγκόσμιο πρωτάθλημα Rallycross, αποκάλυψε η Peugeot.

Το νέο Peugeot 208 WRX αποκάλυψε η γαλλική φίρμα, το οποίο θα οδηγηθεί από τους Sebastien Loeb, Timmy Hansen και Kevin Hansen, στο νέο παγκόσμιο πρωτάθλημα Rallycross της FIA. Μάλιστα αυτός θα είναι ο πέμπτος συνεχόμενος χρόνος που ο Σουηδός Timmy Hansen θα λάβει συμμετοχή, έχοντας ολοκληρώσει τη σεζόν του 2015 στη δεύτερη θέση πίσω από τον Petter Solberg.
 
«Δεν έχω συναγωνιστεί ποτέ σε τόσο υψηλό επίπεδο με μια εργοστασιακή ομάδα, γι αυτό είναι τιμή να εκπροσωπούμε την Peugeot σε τόσο σημαντική χρονική στιγμή», δήλωσε αρχικά ο Hansen και συνέχισε «Περιμένουμε ότι το αυτοκίνητο θα είναι καλύτερο από ποτέ με όλες τις εξελίξεις που εφαρμόζουν οι μηχανικοί της Peugeot Sport, έτσι αυτό σίγουρα αυξάνει την ευκαιρία μας να κάνουμε καλά πράγματα» κατέλειψε.

Λίγο πριν, τη σκυτάλη των δηλώσεων είχε πάρει ο Bruno Famin, με τον αθλητικό διευθυντή της Peugeot να τονίζει μεταξύ άλλων πως το νέο αυτοκίνητο που αναπτύσσεται πλήρως στο εσωτερικό της Γαλλίας, παρουσιάζει εκτεταμένες αλλαγές στην αεροδυναμική, την ανάρτηση, τη μετάδοση και το σασί.
 
Τέλος αξίζει να σημειωθεί πως στο παγκόσμιο πρωτάθλημα Rallycross, η κατηγορία των Supercars κόπηκε και αντικαταστάθηκε από άλλες δύο και συγκεκριμένα τις Gold και Platinum class.
 
Η πρώτη θα εφαρμοστεί από αυτή τη σεζόν, με τα μοντέλα να αναμένεται να έχουν ισχύ πάνω από 320 ίππους, ενώ το 2019 θα ξεκινήσει η δεύτερη κατηγορία η οποία θα αποτελεί το κορυφαίο επίπεδο, χωρίς ωστόσο να έχουν ανακοινωθεί ακόμα οι προδιαγραφές για τα συγκεκριμένα αγωνιστικά αυτοκίνητα, που θα βασίζονται πάνω σε ένα τυποποιημένο πλαίσιο το οποίο επί του παρόντος αναπτύσσεται από την MJP Racing.

Ακολουθήστε το Αutoagora στο Google News. Bρείτε όλες τις ειδήσεις